Jégkert

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Jégkert
Adatok
Típus söröző[1]
Cím
Település Budapest,  Magyarország
Cím Bakfark Bálint u. 2.[1]
Jégkert (Budapest)
Jégkert
Jégkert
Pozíció Budapest térképén
é. sz. 47° 30′ 32″, k. h. 19° 01′ 42″Koordináták: é. sz. 47° 30′ 32″, k. h. 19° 01′ 42″

A Jégkert egy szabadidőpark Budapesten, a Széna téren. A területet három utca határolja: Margit körút, Bakfark Bálint utca és Varsányi Irén utca. Emiatt három címe van: Margit körút 66., Bakfark Bálint utca 2. és Varsányi Irén utca 38.

A Jégkertben több intézmény is található:

Budai Jégpálya

Az első fedett, állandó műjégpálya Budán. Mérete 15×30m. Szeptember végétől április végéig tart nyitva. Főbb felhasználási módok: amatőr hoki, korcsolyaoktatás, gyermekkorcsolyázás, közönségjég. A pálya területén korcsolyaélező is működik.

Jégkert – A Budai Sörkert

A jégpálya területén üzemelő szabadtéri, de fedett, nyári vendéglátó egység. Május közepétől szeptember közepéig tart nyitva. Csendes, beszélgetős szociális tér kulturált kikapcsolódásra és étkezésre. A terület egyben a Jégkert Cafe kerthelyisége is.

Jégkert Sportegyesület

Elsősorban gyermekek korcsolya- és jégkorongoktatására létrehozott sportegyesület. Bővebb információk az egyesület hivatalos honlapján.

Jégkert Cafe
A volt Városfal Vendéglő helyén található. Szeptembertől májusig várja vendégeit, ideális különböző rendezvényekre (pl.esküvő, bankett, leány/legénybúcsú, születésnap, céges rendezvény, stb.)
Sportbolt

Elsősorban a jégkorongosok legszükségesebb felszereléseit lehet itt megtalálni: botok, mezek, védőfelszerelések, korong, korcsolyák, stb.

Hivatkozások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Jégkert (magyar nyelven). Dining Guide, 2008. november 13. (Hozzáférés: 2011. március 16.)[halott link]

Külső hivatkozások[szerkesztés]