Iszaku

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Iszaku
遺作
Isaku
Műfaj vizuális novella, túlélőhorror
Videójáték
Kiadó ELF
Megjelenés DOS
Japán 1995.
Windows
Japán 1997.
Platform PC
OVA
Stúdió Pink Pineapple
Megjelenés Japán 1997.
Epizódok 3

Az Iszaku (遺作; Hepburn: Isaku?) egy hentai túlélő horror videójáték ami 1995-ben jelent meg DOS-ra. A Windows verzió és a folytatás, a Suszaku 1997-ben jelent meg. A Suszaku folytatása, a Kiszaku 2001-ben jelent meg PC-re. Egy a játékokon alapuló animesorozat is megjelent 1997-ben.

Történet és játékmenet[szerkesztés]

A játék célja, hogy a játékos és a társai megszökjenek egy bezárt iskola épületből és, hogy elkerüljék, hogy Iszaku, a gonosz gondnok elkapja őket.

A játékos Kenta, egy középiskolás diák szerepét veszi át akit Iszaku csapdába ejt osztálytársaival és tanáraival az elhagyatott iskola épület negyedik emeletén. Az egyetlen kivezető út a lépcső mivel minden emeleten be vannak zárva az ajtók. A játékosnak át kell kutatnia a szobákat, hogy nyomokat és tárgyakat találjon a lépcsőház kulcsának megtalálásához.

A keresés során a játékosnak ügyelnie kell, hogy Iszaku ne rabolja el a társait, különösképpen a lányokat. Ugyan úgy is el lehet szökni ha Iszaku elkapja egy (vagy több) társát, de ilyenkor nem szerezhető meg egyik „jó” megnyerés sem. Ha egy szereplőt elrabol Iszaku akkor a játékos találhat egy videókazettát amin az található, hogy Iszaku, hogy erőszakolja meg az áldozatát.

Ugyan a játék alapvetően egy rejtvény fejtő játék, azonban randi szimulátorok elemeit is integrálták a játékba, ennek köszönhetően a játékos kiválaszthatja, hogy a játék végén két lány közül melyikkel kerül romantikus viszonyba.

További információk[szerkesztés]