Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hyperdimension Neptunia:
Producing Perfection
FejlesztőIdea Factory, Tamsoft
KiadóJP Compile Heart
NA/EU/AUS NIS America
SorozatHyperdimension Neptunia
PlatformokPlayStation Vita
Kiadási dátumJP 2013. június 20.
NA 2014. június 3.
AUS 2014. június 5.
EU 2014. június 6.
MűfajNevelésszimulátor, ritmusjáték
JátékmódokEgyjátékos
A Hyperdimension Neptunia:
Producing Perfection weboldala
SablonWikidataSegítség

A Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection (神次元アイドル ネプテューヌPP; Hepburn: Kami Jigen Idol Neptune PP?) nevelésszimulátor és ritmusjáték, melyet az Idea Factory és a Tamsoft fejlesztett és a Compile Heart jelentetett meg Japánban, illetve a NIS America Észak-Amerikában. Ausztráliában és Európában, kizárólag PlayStation Vita kézi konzolra. A játék a Hyperdimension Neptunia sorozat spin-offja. A Producing Perfection 2013. június 20-án jelent meg Japánban, 2014. június 3-án Észak-Amerikában, 2014. június 5-én Ausztráliában és 2014. június 6-án Európában.

Történet[szerkesztés]

Váratlanul egy idoljáték jelenik meg és a MOB48 nevű idolegyüttes, az AKB48 kifigurázása piaci részesedést vesz el a négy istennőtől. A játékosnak koncerteken szerzett színpadi pontokkal vissza kell szereznie az elvesztett részesedést. A koncerteken előadott daloktól függően változik a rajongók és gyűlölők száma. A játékos választhatja ki az idolok fellépőruháit, illetve a koncertek során a kameraállások között is váltogathat. A koncertek alkalmával az istennők átalakulhatnak, ezzel az énekhangjuk is megváltozik.

Szereplők[szerkesztés]

A négy istennő, Neptune, Noire, Blanc és Vert játszható szereplőként, a Victory kosztümjeikben jelennek meg a játékban. Húgaik Nepgear, Uni, Ram és Rom háttértáncosként szerepelnek, IF-hez és Compához hasonlóan.

Fogadtatás[szerkesztés]

A Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection megosztott kritikai fogadtatásban részesült. A GameRankings gyűjtőoldalon 21 értékelés alapján 53,14%-on, míg a Metacriticen 20 kritika alapján 54/100-as átlagpontszámon áll.[2]


Források[szerkesztés]

  1. Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection for PlayStation Vita. GameRankings. (Hozzáférés: 2015. december 1.)
  2. a b Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection for PlayStation Vita Reviews. Metacritic. (Hozzáférés: 2015. december 1.)
  3. Vincent, Brittany: Review: Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection. Destructoid, 2014. augusztus 30. (Hozzáférés: 2015. december 1.)
  4. Plagge, Kallie: Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection Review. IGN, 2014. május 23. (Hozzáférés: 2015. december 1.)

További információk[szerkesztés]