Hajdú Balázs (humorista)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Hajdú Balázs (Szentes, 1982. február 9. –) magyar humorista.

Pályafutása[szerkesztés]

A "szentesi humormaffia" (Balázs mellett Badár Sándor; Kőhalmi Zoltán is Szentesről származik) legfiatalabb tagja. Középiskolai tanulmányait a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban végezte, majd a salgótarjáni Pénzügy és Számviteli Főiskolán szerzett diplomát, de rövid ideig járt a Buddhista Egyetemre is. Gyerekkorában országos harmadik helyezett sakkozó volt, indult világbajnokságon is. Később futballista karrierbe kezdett, tizenöt évesen bekerül a szentesi felnőtt csapatba, megye I. osztályba. Az MTK csapata érdeklődött utána, de egy sérülés miatt abba kellett hagynia a labdarúgást. Az iskola után Budapestre költözött. Dolgozott licenc adminisztrátorként a Magyar Labdarúgó Szövetségnél, kereskedett a tőzsdén is egy pénzügyi vállalkozás alkalmazottjaként, de szerepelt már pornófilmben is, persze csak statisztaként.

A Dumaszínház társulatába 2007-ben került be, azóta rendszeresen fellép a A Comedy Central bemutatja és a Showder Klub című tévéműsorokban, illetve a Rádiókabaréban is.

Idézet[szerkesztés]

Mindenki vágya a Karinthy-gyűrű. Ennek érdekében annyit már tettünk, hogy anyukám megvette a Karinthy-összest, én pedig olvasom.

Hajdú Balázs, 2011 február, Interjú a dumaszinhaz.blog.hu-n

Könyv[szerkesztés]

  • Hajdú Balázs–Kőrösi Norbert–Rima Péter: Megúsztuk szárazon; Konkrét Könyvek, Bp., 2014

Külső hivatkozások[szerkesztés]