Hadigép (Marvel Comics)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Hadigép
Megjelenési információk
Kiadó Marvel Comics
Eredeti neve War Machine
Első megjelenés Iron Man #118
1979. január
Megalkotta David Michelinie író
Bob Layton rajzoló
Hadigép adatai
Valódi neve James Rupert „Rhodey” Rhodes
Faja ember
A Wikimédia Commons tartalmaz Hadigép témájú médiaállományokat.

Hadigép, valódi nevén James Rhodes egy kitalált szereplő, szuperhős a Marvel Comics képregényeiben. A szereplőt David Michelinie író és Bob Layton rajzoló alkotta meg. Első szereplése az Iron Man 118. számában volt 1979 januárjában. Rhodes-t Don Cheadle formálta meg a Vasember című filmben, 2008-ban.

A kezdetek[szerkesztés]

Mellékszereplőként indult, ám amikor Stark alkoholista lett, Rhodes vette fel a Vasember prototípus páncélját. A karakter feladata Vasember támogatása, ám miután Stark visszatért Vasember szerepében, Rhodes szuperhősként folytatta tovább életét, és ekkor kapta a Hadigép (War Machine) nevet. Rhodes egy jól képzett pilóta, gépészmérnök, és üzletember, különféle csúcstechnikák kifejlesztésénél kamatoztatta tudását, képességét. Rhodest és Starkot gyakran festik le legjobb barátokként, kapcsolatukat azonban megfeszítik Rhodes állandó kétségei Stark vitatható etikája.

Rhodes élete[szerkesztés]

James Rupert Rhodes a pennsylvaniai Philadelphiában született. Először Vietnamban találkozik a milliárdos iparos Tony Starkkal, ahol a légierőnél lát el feladatokat. Rhodes helikopterét lelövi egy Vietkong rakéta, és lábadozása alatt ismét összetalálkozik Starkkal, aki éppen megszökött a fogolytáborból az egymaga által épített prototípus páncélban. Együtt, Rhodes és Stark egy másik helikopterrel visszamennek az amerikai frontvonalra.