Gyakorikérdések.hu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gyakori kérdések és válaszok
JelmondatTedd fel a kérdésed!
Vállalkozás típusaweblap
Oldal típusaweblap
Elérhető nyelv(ek)magyar
Alapítva2006. október 21.
URLwww.gyakorikerdesek.hu
Kereskedelmi?igen
Regisztrációszabad, ingyenes
Státuszaktív
SzolgáltatóWebMinute Szolgáltató Kft.
Alexa-helyezés8115
Similarweb érték3452
Magyarország 33[1]

A gyakorikérdések.hu egy magyar webhely, ahol a regisztrált felhasználók különféle kategóriákban írhatnak ki kérdéseket, illetve válaszolhatnak a már kiírt kérdésekre.

Jellemzői[szerkesztés]

A regisztráció ingyenes, a kérdezés és válaszadás pedig a felhasználó igénye szerint anonim vagy becenévvel ellátott. A kérdések és válaszok regisztráció nélkül is olvashatóak. A kérdésekre érkezett válaszokat a regisztrált felhasználók értékelhetik is. Az oldal 2006. október 21-én nyílt meg a nagyközönség előtt.

Mivel az oldalon bárki tehet fel kérdést és válaszolhat akár anonim módon is, sok értelmetlen, rosszindulatú, illetve nem segítőkész, hanem a kérdésből viccet, gúnyt űző válasz születik.[2][3][4][5] Az oldalt sokan használják internetes zaklatásra, mások lejáratására. Az oldal működésének anonim volta komoly emberi jogi kérdéseket vet fel (az oldal túlságosan is alkalmas identitáslopásra, más nevében történő manipulációra).

2017-ben egy fiatal az Iszlám Államhoz való csatlakozásról kérdezett az oldalon, ami miatt később feljelentették és terrorcselekmény előkészülete miatt vádat emeltek ellene.[6][7][8]

2018-ban az oldalról színdarabot készített az Affér Színház, Gyakori kérdések címmel.

A honlap 2020. május 12-én lecserélte indulása óta használt arculatát egy modernebb dizájnra, új funkciókkal is bővült, és az oldal mobil felületet is kapott.

Statisztikák[szerkesztés]

Az oldalon 2023 májusáig közel 11,6 millió kérdést tettek fel,[9] melyekre 72 milliónál is több válasz érkezett.

Több mint 1 400 000 regisztrált felhasználó van, ezeknek kb. 5-10%-a látogatja rendszerességgel az oldalt; a regisztráció nélkül böngészők száma ennek sokszorosa.[10]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]