Győri Noémi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Győri Noémi
2015-ben
2015-ben
Született 1983 (37 éves)
Budapest
Állampolgársága magyar
Házastársa Madaras Gergely
Foglalkozása fuvolaművész
Iskolái Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (–2007)

A Wikimédia Commons tartalmaz Győri Noémi témájú médiaállományokat.

Győri Noémi (Budapest, 1983–) magyar fuvolaművész. 2007-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Prőhle Henrik növendékeként.

Tanulmányai során számos kiemelkedő fuvolaművésszel dolgozott együtt:

Rendszeres résztvevője nemzetközi fesztiváloknak (Budapesti Tavaszi Fesztivál, Tavasz Moszkvában, Tanglewood Institute – USA, Thy Masterclass – Dánia, Musikforum – Ausztria, Kuhmo Festival – Finnország) és mesterkurzusoknak (Aurèle Nicolet, Andras Adorjan, Marina Piccinini, William Bennett, Michael M. Kofler). A 2006-os évben megnyerte az országos Legány Dénes Emlékversenyt, második lett a “Verfemte” Nemzetközi Zenei Versenyen Schwerinben, a Swedish International Duo Competition negyedik helyezettje lett, különdíjat nyert a Budapest Fringe Fesztiválon, illetve a Haynes Nemzetközi Fuvolaverseny első 15 versenyzője közé jutott. Kamarakoncertjei mellett szólistaként lépett fel a Teatro di Musica kamarazenekarral, a Budapesti Ifjúsági Szimfonikus Zenekarral (2002-2005 között a zenekar művészeti vezetője és szólófuvolása volt) az IKZE Ensemble-vel és az Amadinda Ütőegyüttessel, illetve zenekari tagként a Budapesti Vonósokkal és a Kremerata Balticaval, Gidon Kremer vezetése alatt. A Német-Skandináv Ifjúsági Filharmonikus Zenekar első fuvolásaként a Berlini Filharmóniában koncertezett. 2003-tól az Ifjúsági Kortárs Zenei Estek főszervezője Madaras Gergellyel. 2006-ban a Beigang Nemzetközi Zenei Fesztivál (Tajvan) meghívott fuvolistája és kurzusadó tanára volt.

Noemi Gyori 2016.tif

Az Artisjus Zenei Alapítvány 2006-ban előadóművészi díjjal tüntette ki a Magyar zeneművek bemutatása terén kifejtett kiemelkedő tevékenységéért. 2007-ben az Ari S. Kupsus Salon Concert Society ösztöndíjasa, illetve a neki és az Amadinda Ütőegyüttesnek ajánlott Sztojanov Georgi Fuvolaverseny ősbemutatóját a Brannen-Cooper Fund támogatja.

A 2007/2008-as szezontól a bécsi Yehudi Menuhin Live Music Now Alapítvány művésze.

Győri Noémi a Solti Alapítvány által szponzorált kézzel készített 14K arany LaFin fuvolafejen és egy Muramatsu GX modellen játszik.

Felvételei készültek a Magyar Rádióban és a Hungarotonnál.

Külső hivatkozások[szerkesztés]