Gus Hansen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Gus Hansen
Gus Hansen.jpg
Született 1974. február 13. (44 éves)
Koppenhága
Állampolgársága dán
Foglalkozása pókerjátékos
Iskolái University of California Santa Cruz

Gus "the great dane" Hansen dán teljes név: Gustav Hansen, (Koppenhága, 1974. február 13. –) profi pókerjátékos.

Jelenleg Monacóban van a rezidenciája, de évente 1-2 hónapot tölt Koppenhágában, és szinte egész évben pókerversenyeken vesz részt Las Vegasban, illetve szerte a világon. Szabad idejében általában teniszezik, focizik, a családjával van, illetve online pókerezik.

Kezdetben ostábla (backgammon) és gin römi klubokba járt New Yorkban. Mindig is szerette a matematikát, a logikai játékokat. Megismerkedett a póker különböző válfajaival, majd kikötött a No Limit Hold'emnél. 1996-ban játszott először WSOP versenyen, de az első napon kiesett, így elhatározta, jobban megtanulja a játékot. Ekkortól elhanyagolta az ostáblát és a gin römit és csak a pókerre koncentrált. Egyre többet járt Vegasba és profi pókeres lett.

Első versenye profiként a 2002-es WPT $10K No-Limit Hold 'em típusú, Five Diamond World Poker Classic verseny volt, 556000 dollárt nyert. Szintén első lett a WPT L.A. Poker Classic $10K No-Limit Hold 'em Championship versenyen is, mellyel 532000 dollárt kaszírozott. 2003: a csak meghívásos Bad Boys of Poker versenyt nyerte meg, 25ezer dollárral. 2004: megnyerte negyedik World Poker Tour - címét a Caribbean Adventure-ön, 445ezer dollárt vitt haza. 2005: WPT Bay 101 Shooting Stars verseny 3. helyezés, 300ezer dollárnál is több nyereménnyel. 2007: Aussie Millons tízezer dolláros nevezési díjú versenyt nyerte, 1,5 millió dollárt vitt haza.

Jelenleg a Full Tilt Poker csapat tagja. A Full Tilt Pokeren a mai napig statisztikák/számítások szerint ~17 millió $ mínuszban van, bár mostani tendenciáit főleg új játékokban, pl. triple draw 2-7-ben hozza, ami talán nem fekszik neki. A veszteségek ellenére nem kedvetlenedett el, továbbra is magas, 500$ - 1000$-os játékokban vesz részt.

Források[szerkesztés]