Guild Wars 2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Guild Wars 2
FejlesztőArenaNet
KiadóNCsoft
Forgalmazó
RendezőMike O’Brien
TervezőColin Johanson
Eric Flannum
ProgramozóJames Boer
MűvészDaniel Dociu
Kekai Kotaki
ÍróRee Soesbee
Jeff Grubb
Bobby Stein
ZeneszerzőJeremy Soule
SorozatGuild Wars
PlatformokMicrosoft Windows
Kiadási dátum2012. augusztus 28.
MűfajMMORPG
JátékmódokTöbbjátékos
USK-besorolásUSK 12
AdathordozóDVD, Digitális terjesztés
A Guild Wars 2 weboldala
SablonWikidataSegítség

A Guild Wars 2 egy interneten játszható szerepjáték, azaz MMORPG melynek fejlesztője az ArenaNet, kiadója pedig az NCsoft. A játék helyszíne egy kitalált fantasy világ, Tyria, a történet középpontjában pedig az újraalakulóban lévő Destiny’s Edge nevű céh áll, akik a világ fölötti hatalmat átvevő Ősi Sárkányok (Elder Dragons) ellen küzdenek.[1] (Az eredeti Guild Wars és a folytatás története között több száz év telik el.)

A fejlesztők a játékkal azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy egy egyedi alkotást készítsenek a műfajban, melynek fontos eleme, hogy a játékos cselekedetei kihatnak a Guild Wars 2 történetére, ami szemben a hagyományos szerepjátékokkal ritkának számít az MMORPG műfajában, valamint elődjéhez hasonlóan a játékért ezúttal sem kell havidíjat fizetnie a felhasználóknak.[2] A játékban az előző részektől eltérően egy újfajta, dinamikus küldetésrendszer található, valamint a harcrendszert is komolyabb változtatások érik.[3]

2012. február 22-én lehetőség nyílt jelentkezni a játék bétatesztelésére, erre azonban csak 48 óra állt játékosok rendelkezésére.[4] Az első nyílt bétahétvége (azaz a titoktartási szerződés már nem lépett életbe) április 27-e és 29-e között, a második pedig június 8-a és 10-e között zajlott le. Ezen események alkalmával a játékot elővásárlók biztosan kipróbálhatták a programot, illetve a korábban bétatesztelésre jelentkezett játékosok közül is kaphattak meghívót a szerencsések. A játék 2012. augusztus 28-án jelent meg.

A Guild Wars 2: Heart of Thorns az első kiegészítő a Guild Wars 2-höz 2015. Október 23-án jelent meg. Ezelőtt nem sokkal az alapjáték ingyenessé vált a nagyközönség számára is.[5]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Personal Story Overview. ArenaNet. [2012. május 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. február 23.)
  2. O’Brien, Mike: Guild Wars 2 Design Manifesto. ArenaNet, 2010. április 27. (Hozzáférés: 2012. február 23.)
  3. Dynamic Events Overview. ArenaNet. [2012. május 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. február 23.)
  4. Guild Wars 2 Beta. ArenaNet. (Hozzáférés: 2012. február 23.)
  5. Guild Wars 2 HoT. Guild Wars 2 Magyarország. [2015. november 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. november 5.)

További információk[szerkesztés]