Gudovics Attila

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gudovics Attila
Született1988. január 12. (36 éves)
Békéscsaba
Állampolgárságamagyar
Foglalkozásalabdarúgóedző
SablonWikidataSegítség

Gudovics Attila[1] (Békéscsaba,[2] 1988. január 12.) profi magyar labdarúgómenedzser (edző). Megfordult az FC Eindhoven, Leeds United Academy, Barca Academy, Újpesti TE[3] és a La Masia csapatában.

Fiatalkora[szerkesztés]

Békéscsabán született. A labdarúgás alapjait az utánpótlás neveléssel foglalkozó Békéscsabai UFC-nél sajátította el. Ezt követően 14 éves korától a Békéscsabai Előre FC-ben játszott.

Edzőség, tanulmányok[szerkesztés]

2017-ben Gudovics az FC Eindhoven csapatához ment futsalozni, de nem volt elég jó. Egyik edzése után a nagypályához ment, ahol látta, ahogy edzenek a fiatalok. Annyira lenyűgözte a játékuk, hogy állítása szerint ez volt az a pont, ahol eldöntötte, labdarúgóedző lesz. Egy éven át tanult Hollandiában. Onnan Leedsbe ment, ahol elkezdte tanulmányait az FA, az Open University és az East London University iskolaiban.

2020. végén Hollandiába ment és a holland futballiskolát tanulja fél éven át.

Klubjai[szerkesztés]

Gudovics számos neves klubban megfordult. 2018-ban a Leeds United akadémiáján, 2019-20 között az Újpesti TE, Barca Academy Hungary, valamint innen végül Barcelonába, a La Masia akadémiájára került és tanulta az FC Barcelona futballiskoláját.

Jelenleg az AZ Alkmaar csapatában tevékenykedik.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. GUDOVICS ATTILA - UTE - MLSZ adatbank. adatbank.mlsz.hu. (Hozzáférés: 2020. december 18.)
  2. Békéscsaba Megyei Jogú Város weblapja (magyar nyelven). https://bekescsaba.hu. (Hozzáférés: 2020. december 18.)
  3. Pátrovics Attila újra a kerettel gyakorolt | ÚJPEST RFC-220VOLT HIVATALOS HONLAP. www.ujpestfutsal.hu. (Hozzáférés: 2020. december 18.)