Goodyear

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Goodyear Tire and Rubber Company szócikkből átirányítva)
Jump to navigation Jump to search
Goodyear Tire and Rubber Company
Goodyear blimp.jpg
Típus
Alapítva 1898
Székhely East Akron, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Vezetők Frank A. Seiberling (alapító)
Richard J. Kramer (elnök-vezérigazgató)
Alapító Frank Seiberling
Iparág gumiabroncs gyártás
Forma részvénytársaság
Termékek gumiabroncsok
Árbevétel 4,47 milliárd USD (2014)
Alkalmazottak száma 67000 (2015)
Leányvállalatai
  • Dunlop Tyres
  • The Kelly Springfield Tire Company
Tőzsde NASDAQ

A Goodyear Tire and Rubber Company weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Goodyear Tire and Rubber Company témájú médiaállományokat.

A Goodyear egy multinacionális gumigyártó cég, mely főleg gumiabroncs-gyártással foglalkozik.

Története[szerkesztés]

1898[szerkesztés]

A Goodyear céget Frank A. Seiberling alapította 1898-ban. Az első székhelye East Akronban volt Ohióban egy szalmalemez-gyár helyére. A cég elsősorban lópatkó-alátéteket, konzerválásokhoz használt tömítőgyűrűket, kerékpár- és lovaskocsiabroncsokat és gumiból készült pókerzsetonokat gyártottak.

1904[szerkesztés]

Feltalálták a leszerelhető gumiabroncsot, amit nem sokkal később be is mutattak. A leszerelhető kerék sok emberre tett szert, és az eladás is nagyra nőtt.

1908[szerkesztés]

4 évvel később, 1908-ban, miután Henry Ford megalapította a Ford autógyártó céget, úgy döntött, hogy az első sorozatgyártású autójára, a Ford T-Modelre a Goodyear gumit rak fel az autókra.

1917[szerkesztés]

A Goodyear igazolni próbálta azt, hogy a gumijai hosszabb utakra is alkalmasak. Ez így is történt. Néhány teherautót küldöttek expedícióra, melynek a neve, Wingfoot Express

1921[szerkesztés]

A cég piacra dobta a kifejezetten terepjáróknak tervezett terepgumit. A gumi off-roadra és közútra is alkalmas. A neve Rut-Proof Tyre.

1927[szerkesztés]

Kifejlesztették a teljesen sima felületű, azaz slick gumit.

1934[szerkesztés]

A cég bemutatta a Lifeguard azaz ,,életmentő" gumit. Ez arra fejlesztették ki, hogy durrdefekt esetén is stabilan maradjon az autó. Ezzel elkerülve a halálos baleseteket. Ezzel a gumival csökkent a halálos kimenetelű balesetek száma.

1937[szerkesztés]

A Goodyear elkészítette és tesztelte az első amerikai gyártmányú szintetikus gumiabroncsot. A háborús erőfeszítések részeként a társaság kutatói tökéletesítették a szintetikus anyagot, amely gyakorlatilag azonossá válik a természetes kaucsukkal.

1941[szerkesztés]

Mivel a II. világháború éppen zajlott, a megrendelések száma jelentősen megnőtt. Ez azért volt mert ugyanis rengeteg gumi kellett ahhoz, hogy mentőmelény, mentőcsónak és gumiabroncs készülhessen

1948[szerkesztés]

A Goodyeart már a tv-ben is reklámozták. Itt már vinil padlózatok is voltak. A zenész, Paul Whiteman volt a házigazdája a hetente jelentkező Goodyear beszámolónak (Goodyear Review).

1954[szerkesztés]

A Goodyear elkészítette a világ első kereskedelmi utasforgalmi szállítószalagját a Manhattan Railroad részére.

1963[szerkesztés]

A Goodyear legyártotta az 1000000000. gumiabroncsát. Tartottak egy nagy ceremóniát és elmondták történetüket és sikereiket.

1965[szerkesztés]

A cég gumijait tesztelte és használta az a jármű, amely először érte el a 600 km/h-t. És bevált. A teszten jól működött és hasznába vették.

1971[szerkesztés]

A Goodyear a Holdon is használatos volt. Az Apollo 14-MET egy szett Goodyear XLT gumiabroncsot kapott a holdon való expedícióra. És szerencsére ez is jól sikerült. Ez volt az első gumimárka a holdon.

1976[szerkesztés]

A Goodyear a clevelandi klinikával együtt egy kísérletre kifejlesztett egy léghajtásos műszívet.

1985[szerkesztés]

Debütált a Hi-Miler, a gépkocsikban használatos fogazott erőátviteli hajtószíj. A Goodyear bevezette az iparág első élettartam-garanciáját az autóipari csövekre és hajtószíjakra vonatkozóan.

1988[szerkesztés]

A Goodyear elkészítette az első aszimmetrikus mintázatú repülőgép-gumiabroncsot az amerikai légierő F-15-ös vadászrepülőgépeihez, továbbá egyedi gumiabroncsokat kezdett gyártani a haditengerészet A-12-es csatarepülőgépeihez és a McDonnell-Douglas MD-11 utasszállító repülőgépekhez.

1992[szerkesztés]

Kitették az úgynevezett Aqatred gumit. Ezt a gumit kifejezetten nedves útfelületre tervezték, mely tökéletes volt ilyen útszakaszokon.

1997[szerkesztés]

A Formula-1 történelmének legsikeresebb gumigyártójává vált. 350 alkalommal ünnepelhették a győzelmet ez a rekordot máig nem döntötte meg egyetlen gyár sem.

1998[szerkesztés]

A Goodyear kivonul a Formula-1-ből. 368 futamgyőzelemmel, 494 versennyel a hátuk mögött ez a cég messze a legjobb volt. Ez az év volt alapításának 100. évfordulója.

Források[szerkesztés]

http://www.goodyear.eu