Globális Ifjúsági Szolgálat Napja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Önkéntesek Amerikában a GYSD alkalmából

  A Globális Ifjúsági Szolgálat Napja (GYSD), eredetileg az Egyesült Államokban Nemzeti Ifjúsági Szolgálat Napja néven indult és vált ismertté. Ez egy olyan koordinált éves esemény, amely arra szólítja a fiatalokat a világ minden tájáról, hogy közösségük, országuk és a világ javát szolgáló közösségi szolgálatot, szolgálati tanulást és ifjúsági hangvételű tevékenységeket végezzenek. Minden áprilisban több mint 100 országban szerveznek tevékenységeket az ünneplés jegyében, és milliókat vonnak be a fiatalok ötletesebbnél-ötletesebb önkéntes feladatokra.

Az esemény 2023-ban április 28-30 volt. A Youth Service America által koordinált, és megannyi közismert cégcsoport/alapítvány koalíciójával együtt szervezett GYSD fő támogatója a Hershey, a Charles Stewart Mott Alapítvány, az All State Alapítvány és a SODEXO Alapítvány szponzorálásával. Minden évben, több mint 2000 Ifjúsági szervezet, illetve olyan neves, országos hatókörű szervezetek vesznek részt az Egyesült Államokban tartott GYSD-n, mint például az Egyesült Államok Polgármesteri Konferenciája, a Woodmen of the World, és a Habitat for Humanity. A nap lebonyolításával számos szervezetet akkreditáltak, köztük a Global Youth Action Network, a Youth Service America, és a Points of Light Foundation.

Jane Goodall így nyilatkozott a Globális Ifjúsági Szolgálat Napjáról: "Gyakran mondtam, hogy minden ember számít, minden embernek megvan a maga szerepe, és minden ember változást hoz. A Globális Ifjúsági Szolgálat Napja ezt bizonyítja." Kofi Annan azt mondta, hogy "Az önkéntesek a legértékesebb partnereink közé tartoznak, és a Globális Ifjúsági Szolgálat Napja a legfiatalabbak erőfeszítéseit ünnepli."

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Global Youth Service Day című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]