Generali Deutschland

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Generali Deutschland
Generali Köln - Fassade Unter Sachsenhausen (3914-16).jpg
Jelmondat
  • Aus Versicherung wird Verbesserung
  • Schutz unter den Flügeln des Löwen.
Típus
Alapítva 2001
Székhely München
Iparág insurance industry
Tulajdonos Assicurazioni Generali
Forma Aktiengesellschaft
Árbevétel 16 000 000 000 euró[1]
Alkalmazottak száma 11 500[1]
Anyavállalata Assicurazioni Generali
Leányvállalatai
  • Volksfürsorge
  • Generali Versicherungen
A Generali Deutschland weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Generali Deutschland témájú médiaállományokat.

A Generali Deutschland AG (2008-ig: AMB Generali) egy német holding, amely alá 20 biztosítótársaság tartozik.

Németország második legnagyobb biztosítótársasága az Allianz után. A vállalat székhelye Münchenben van. A Generali alá tartozó társaságok közt említhetjük többek között a Generali Versicherung, az AachenMünchener, a CosmosDirekt társaságokat. A vállalat az olasz Assicurazioni Generali vállalatcsoport birtokában áll.

2015 óta a Generali Deutschland ügyvezető igazgatója Giovanni Liverani. Ő 2015 májusában új stratégiával állt elő, amely része volt a vállalat átnevezése Generali Deutschlandre (az eredeti Generali Deutschland Holding helyett), valamint a cég székhelyének áthelyezése Kölnből Münchenbe.

Gazdasági tevékenységek[szerkesztés]

A Generali Deutschland AG védnöksége alatt számos biztosító és vállalat kínál pénzügyi szolgáltatásokat, köztük a Generali Versicherung, az AachenMünchener, a CosmosDirekt, a Central Krankenversicherung, az Advocard Rechtsschutzversicherung, a Deutsche Bausparkasse Badenia és a Dialogue. Ezek a vállalatok pénzügyi szolgáltatások teljes spektrumát biztosítják, mint például az élet-, egészség-, vagyon- és jogi költségbiztosítás, az építési finanszírozás, de további kiegészítő szolgáltatásokat is, mint a harmadik felek vagyonkezelése vagy az ingatlanközvetítés.

Legfontosabb adatok[szerkesztés]

A Generali németországi működésének eredménye a 2015-ös pénzügyi évben 792 millió euró volt (+ 5% 2014-hez képest). A teljes hozam 17,8 milliárd eurót tett ki. A vállalatnak 13,5 millió ügyfele van Németországban. 2015. december 31-én a Generali Deutschland körülbelül 13 000 alkalmazottat foglalkoztatott.

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Generali Deutschland AG című szlovák Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

  1. a b 2018. június 6., https://www.generali.de/ueber-generali/presse-medien/mediathek/geschaeftsberichte/