Generali Deutschland

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Generali Deutschland
Típus
JogelődAachen Münchener
Alapítva2001
SzékhelyMünchen
VezetőkGiovanni Liverani
Iparáginsurance industry
FormaAktiengesellschaft
Termékekbiztosítás
Árbevétel14 898 000 000 €[1]
Alkalmazottak száma9182[1]
AnyavállalataAssicurazioni Generali
Leányvállalatai
  • Volksfürsorge
  • Generali Versicherungen
  • Aachener und Münchener Lebensversicherungs-AG
A Generali Deutschland weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Generali Deutschland témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Generali Deutschland AG (2008-ig: AMB Generali) egy német holding, amely alá 20 biztosítótársaság tartozik.

Németország második legnagyobb biztosítótársasága az Allianz után. A vállalat székhelye Münchenben van. A Generali alá tartozó társaságok közt említhetjük többek között a Generali Versicherung, az AachenMünchener, a CosmosDirekt társaságokat. A vállalat az olasz Assicurazioni Generali vállalatcsoport birtokában áll.

2015 óta a Generali Deutschland ügyvezető igazgatója Giovanni Liverani. Ő 2015 májusában új stratégiával állt elő, amely része volt a vállalat átnevezése Generali Deutschlandre (az eredeti Generali Deutschland Holding helyett), valamint a cég székhelyének áthelyezése Kölnből Münchenbe.

Gazdasági tevékenységek[szerkesztés]

A Generali Deutschland AG védnöksége alatt számos biztosító és vállalat kínál pénzügyi szolgáltatásokat, köztük a Generali Versicherung, az AachenMünchener, a CosmosDirekt, a Central Krankenversicherung, az Advocard Rechtsschutzversicherung, a Deutsche Bausparkasse Badenia és a Dialogue. Ezek a vállalatok pénzügyi szolgáltatások teljes spektrumát biztosítják, mint például az élet-, egészség-, vagyon- és jogi költségbiztosítás, az építési finanszírozás, de további kiegészítő szolgáltatásokat is, mint a harmadik felek vagyonkezelése vagy az ingatlanközvetítés.

Legfontosabb adatok[szerkesztés]

A Generali németországi működésének eredménye a 2015-ös pénzügyi évben 792 millió euró volt (+ 5% 2014-hez képest). A teljes hozam 17,8 milliárd eurót tett ki. A vállalatnak 13,5 millió ügyfele van Németországban. 2015. december 31-én a Generali Deutschland körülbelül 13 000 alkalmazottat foglalkoztatott.

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Generali Deutschland AG című szlovák Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

  1. a b https://www.generali.com/doc/jcr:70c2db5d-76a9-43e9-9873-5ccab8efceba/Annual%20Integrated%20Report%20and%20Consolidated%20Financial%20Statements%202021_Generali%20Group_final_.pdf/lang:en/Annual_Integrated_Report_and_Consolidated_Financial_Statements_2021_Generali_Group_final_.pdf, 2022. május 16.