Generali Biztosító

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Generali Biztosító Zrt.
Típusüzleti vállalkozás
Alapítva1989. május 5.
Székhely1066 Budapest, Teréz krt. 42-44.
VezetőkErdős Mihály - elnök-vezérigazgató

Ilics László - biztosítási üzletmenetért felelős vezérigazgató-helyettes

Radnóti Tibor - operációs vezérigazgató-helyettes

Horváth Gergely - pénzügyi területért felelős vezérigazgató-helyettes

A Generali Biztosító Zrt. weboldala
SablonWikidataSegítség

A Generali Biztosító Magyarország egyik meghatározó biztosítótársasága. A hazai piacon a legkiterjedtebb tanácsadói hálózatot működtető biztosítótársaság teljes élet és nem-életbiztosítási termékpalettával áll több mint 876.000 lakossági és vállalati ügyfelek rendelkezésére, hogy tevékenyen óvja, és jobbá tegye életüket testreszabott és elérhető biztosítási megoldásaival.

Generali Csoport Magyarországon[szerkesztés]

A Generali Csoport meghatározó piaci szereplő Magyarországon, évek óta stabil, 17 százalék körüli piaci részesedéssel. Üzleti modelljének alapja, hogy a szolgáltatások színvonalára fókuszálva kiváló ár-érték aránnyal, ügyfeleivel hosszú távú, bizalmi kapcsolatot alakítson ki.

Nemzetközi jelenlét[szerkesztés]

A nemzetközi Generali Csoport az egyik legnagyobb világméretű biztosítási szolgáltató, a vállalatcsoport 2014-es teljes díjbevétele meghaladta a 70 milliárd eurót. A világszerte 74 ezer alkalmazottat foglalkoztató és több mint 60 országban 55 millió ügyféllel rendelkező Generali Csoport vezető szerepet tölt be a nyugat-európai piacokon, valamint egyre fontosabb szereplője a közép-kelet-európai és ázsiai piacoknak.

A nemzetközi Generali 2016-ban ünnepelte 185 éves jubileumát. 

Generali CEE Holding[szerkesztés]

A Generali közvetlen tulajdonosa a Generali CEE Holding. A tíz országban tevékenykedő prágai központú Holding az egyik legnagyobb biztosító a kelet-közép-európai régióban, kiváló eredményekkel. Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és Szerbiában a Generali vezető szolgáltató, Szlovéniában, Bulgáriában, Montenegróban, Romániában, Lengyelországban és Horvátországban pedig a TOP 10 biztosítók közé tartozik.

Figyelemre méltó munkatárs[szerkesztés]

A Generali biztosító reklámplakátja 1926-ból (Nemes György grafikája)

Jókai Mórt 1887-ben beválasztották a Generali trieszti igazgatótanácsába. A társaságban betöltött pozíciója nem csupán formalitás volt, hiszen Jókai elkötelezett híve volt a biztosítás eszméjének és magának a Generalinak is. Regényeiben sokszor megemlítette a társaságot.

Bárkányi András nemzetközi pénzügyi és igazságügyi szakértő, EU közgazdász a rendszerváltás utáni első Gazdasági igazgatója volt a jogelőd Generali-Providencia Biztositónak Budapesten. Gazdaságtörténeti emlék ma már hogy a megnyitóünnepségekre Ferihegyről Ő kisérte Wirtshaftsminister Herr Dr Wolfgang Schüsselt a a Cég Etnográfiai Muzeumban rendezendő állófogadására, hogy a gazdasági miniszter (később Kanczellár) az első pénzintézeti megnyitóbeszédét a rendszerváltást követően Budapesten ünnepélyesen elmondja. Herr Dr Harald Mayer Rönne elnök vezérigazgató köszönte meg a Miniszter kitüntető megjelenését az alkalmazottak nevében. Bárkányi András nyelvtudásai révén később a Postabank Rt mint részvényes a Biztositótól kikérte és 1991-ben Bécsbe helyezte ki külszolgálatra. Gazdaságtörténeti emlék az is hogy a Bécsi Operával szemben lévő Wiener Allianz Gebaude irodáiba rendezkedtek be, osztrák munkatársaival, először képviselet formájában, ahonnan is a rendszerváltás utáni első hivatalos nyugati kereskedelmi bank koncessziójának (kereskedelmi banknyitási engedélynek) a megszerzése füződik a nevéhez . Österreichische Finanzministerium (Wien,Himmelpfortgasse) feltétlen megelégedésére és az ŐPSK-tól való ajánló hozzájárulásukkal.

A magyarországi Generali Csoport[szerkesztés]

A Generali a Generali Biztosító Zrt. mellett számos érdekeltséggel, pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó céggel rendelkezik Magyarországon. Ismerje meg a Generali Csoport jelentősebb hazai tagvállalatait!

Genertel Biztosító Zrt.

Európai Utazási Biztosító Zrt.

Generali Alapkezelő Zrt.

Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Generali Önkéntes Nyugdíjpénztár

Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt.

Europ Assistance

GP Consulting Kft.

Roar

Generali a Biztonságért Alapítvány

Szponzoráció[szerkesztés]

Egészségmegőrzés, egészséges életmódra nevelés: olyan kiemelt célok, amelyekért a Generali Szilágyi Áron kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívóval közösen tesz a jövőben, hiszen a biztosító egy ötéves szponzori együttműködés formájában fűzte szorosabbra kapcsolatát az olimpikonnal.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

A Generali hivatalos weboldala: http://www.generali.hu/