Gameloft

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gameloft
Típusleányvállalat
Alapítva1999
SzékhelyPárizs, Franciaország
VezetőkStéphane Roussel
AlapítóMichel Guillemot
Iparágvideójáték ipar
TulajdonosVivendi (1)
Formasociété européenne
Termékek
Árbevétel258 000 000 € (2017)[1]
Alkalmazottak száma6000 (2015)
AnyavállalataVivendi

Gameloft (Franciaország)
Gameloft
Gameloft
Pozíció Franciaország térképén
é. sz. 48° 52′ 03″, k. h. 2° 19′ 18″Koordináták: é. sz. 48° 52′ 03″, k. h. 2° 19′ 18″
A Gameloft weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Gameloft témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség
A Gameloft cég logója

A Gameloft egy kezdetben francia, majd amerikai videójáték-kiadó cég, amelynek korábbi székhelye Los Angeles. 1999-ben alapította az Ubisoft társalapítója, Michel Guillemot. A cég jelenleg 21 fejlesztési stúdiót működtet világszerte, és olyan játékokat hirdetett meg, amelyek elsősorban a mobil játékpiacra vonatkoztak.

Játékfejlesztés[szerkesztés]

A Gameloft-ot 1999. december 1-jén alapította az Ubisoft egyik társalapítója, Michel Guillemot. 2009 februárjában már naponta 2 millió letöltésük volt az App Store-on keresztül. A Gameloft ügyvezetője és pénzügyi igazgatója, Alexandre de Rochefort megjegyezte, hogy a vállalat játékai körülbelül 400-szor több bevételt generáltak az iOS-nál, mint az Androidon, részben azért, mert a Google nem fejlesztette Play áruházat, melynek eredményeként 2009 novemberében jelentősen csökkentették befektetéseiket az Android játékok fejlesztésében. 2010 júliusában a Gameloft igyekezett közvetlenül eladni az Android játékokat weboldalán keresztül, ezzel elkerülve a Google Play használatát. 2013 áprilisában a Texan Lodsys társaság pert indított a Gameloft, többek között mobil játékfejlesztő körében, az in-app vásárlásokra vonatkozó szabadalmuk megsértése miatt.

Stúdiók[szerkesztés]

A Gameloft jelenleg 21 videójáték-fejlesztő stúdiót üzemeltet a világon, köztük Budapesten is egyet.[2]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Gameloft című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]