Galicsica

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Galicsica hegység Észak-Macedónia délnyugati határvidékén fekszik, az ország két legnagyobb tava, az Ohridi-tó és a Preszpa-tó között. A területen alapított nemzeti parkban több mint 1000 növényfajt azonosítottak a botanikusok, melyek közül számos csak itt őshonos endemikus és reliktumfajjal lehet találkozni. A Galicsica-hegység lejtőin 11 olyan növényfajt sikerült felkutatni eddig a kutatóknak, amelyek csak itt találhatóak. Az albán–macedón határtól, a Graboti-hegy hágójától délre a Galicsicával egy szerkezeti egységet alkotó Thatë-hegység vonulatai húzódnak.

A hegység magaslatairól gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra és a hegység lábainál fekvő tavakra. A hegység legmagasabb csúcsa a 2254 méter magas Magaro.

Galéria[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Galičica című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

Hivatkozások[szerkesztés]

Commons:Category:Galičica
A Wikimédia Commons tartalmaz Galicsica témájú médiaállományokat.