Ugrás a tartalomhoz

Frankie Fischer

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Frankie Fischer írói álnév. Cikkíró, író.

Életrajz[szerkesztés]

1971-ben született Budapesten. 1973-ban, szülei különválása után Budán, édesanyjával és nagymamájával élt. 12 éves korában nagymamája elhunyt, ami nagyon megviselte. Szülei motiválására zongorázni tanult, festőművész édesapja pedig rajzolni tanította. A Kossuth Zsuzsa Egészségügyi Szakközépiskolából két év után menesztették, mert "nem odavaló" volt. Ezzel egyidejűleg költözött el Budapestről a Dunakanyarba, édesapjához. Az Atheneum nyomdában segédmunkásként kezdett dolgozni, majd számos más munkakörben szerzett tapasztalatot. (Pl. SENIOR, FORTE, élelmiszerbolt, vendéglátás, később a honvédségnél polgári alkalmazottként, családsegítőben, kórházban segédnővérként és adminisztrátorként, közigazgatásban, és végül a közoktatásban dolgozott.) Ennek köszönhetően rálátása lett az interperszonális kapcsolatokra és társadalmi működésekre, amit később a műveiben kamatoztatott.

1992-ben férjhez ment, ebből a házasságából három gyermeke született. Négy évvel később elvált rabiátus férjétől, és ekkor kezdte meg gimnáziumi tanulmányait. Következő házassága tizenegy évig tartott, de akkori férje nem támogatta továbbtanulási terveit. 2009-ben eredeti nevén, "AZ ÖNISMERET MŰVÉSZEI" pályázaton jelent meg első novellája. Válása után kezdett rendszeresen novellákat írni, ekkor még csak saját és környezete szórakoztatására, és amatőr pályázati felhívásokra.

Harmadik házassága 11 hónapig tartott, férjét tragikus hirtelenséggel autóbalesetben vesztette el. Ugyanabban az évben hunyt el édesanyja, és édesanyja férje is. Ezt követően kezdett komolyabban foglalkozni az írással. Két évig volt cikkíró Bien.hu női magazinnál, ahol több, mint 800 cikke jelent meg és saját rovata is volt. Számos cikke bukkan fel a mai napig más médiumokban, gyakran forrásmegjelölés nélkül. Ezután több saját blogot indított itt és itt. Rendszeresen írt a Nuuvellára is, ami azóta már megszűnt. Végül 2015-ben kezdte meg főiskolai tanulmányait és ez lehetővé tette a kutató munka végzését és szakmai publikációk írását is. Ezzel egyidejűleg fogott hozzá több könyv írásához is. Eközben 2022-ben két írása[1][2] jelent meg a Kiskegyed novella-pályázatán.

Számos csalódás után újra férjhez ment fiatalkori barátjához, akivel öt évig élt együtt. Ez a kapcsolat is válással végződött, melynek kiváltó oka, hogy ez a férje sem támogatta továbbtanulási ambícióit. Végül 2023-ban Neveléstudomány szakon szerzett mesterdiplomát. Időközben kislány unokája született. Jelenleg a Dunakanyarban él népes családja közelében, tanárként dolgozik, folyamatosan tanul és ír.

Művei[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Frankie Fischer: Az anyasági bizonyítvány (magyar nyelven). Kiskegyed, 2022. november 11. (Hozzáférés: 2024. május 30.)
  2. Frankie Fischer: A béke gyermekei (magyar nyelven). Kiskegyed, 2022. november 11. (Hozzáférés: 2024. május 30.)