FiberNet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Fibernet szócikkből átirányítva)
Jump to navigation Jump to search
FiberNet Kommunikációs Zrt.
Típus magán
Alapítva 1999
Megszűnt 2011
Iparág telekommunikáció
Szolgáltatások analóg kábel tv, digitális kábel tv, internet, vezetékes telefon

A FiberNet Kommunikációs Zrt. weboldala

A FiberNet Kommunikációs Zrt.-nek közel 300 ezer előfizetett kábeltelevízió, telefon és internet szolgáltatása van. A cég szolgáltatásai körülbelül 180 településen érhetők el. A vállalat 1999 végén lépett be a hazai kábelpiaci versenybe, fő tulajdonosa ebben az időszakban az angliai székhelyű Argus Capital International volt. 2004 végén az egyik legnagyobb globális magántőke társaság, a Warburg Pincus lehetőséget látott a cégben, és többségi tulajdont szerzett benne. A FiberNet az elsők között vezette be a piacon csomagolt szolgáltatásokat. A cég 2007. év végére a budapesti régióban, 2008 elején pedig a nagyvárosok közül Cegléden és Kecskeméten, illetve 18 további településen elindította a digitális televízió szolgáltatását.[1]

2010. november 20-án a Fibernet Zrt. bejelentette, hogy a céget az Invitel Távközlési Zrt. anyavállalata felvásárolja, valamint ezzel egy időben a UPC Magyarország Kft. bejelentette,[2] hogy átveszi az Invitel-től a Fibernet kábelhálózatainak egyharmadát és legrövidebb időn belül megkezdi ezeknek a hálózatszakaszoknak az integrálását és műszaki továbbfejlesztését, annak érdekében, hogy azokon is saját fejlett, interaktív digitális kábeltelevíziós, ultragyors újgenerációs internet- és telefonszolgáltatásait biztosíthassa.

2011. februárjában megtörtént a Fibernet egyedüli tulajdonosának, a Fibernet Tanácsadó Kft.-nek a megvásárlása. A UPC 2011 áprilisától kezdődően vette át a szolgáltatást és indította el saját kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatásait az ezeken a területeken élő családok számára.

2011. október 1-jétől hivatalosan is megszűnt a FiberNet Zrt.,[3] az Invitel befejezte a cég felvásárlását.

Források[szerkesztés]

2. Sajtóközlemény a FiberNet felvásárlásáról [1]