Favi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Favi
Típus
  • üzleti vállalkozás
  • vállalkozás
  • aggregator
Alapítva2015 (Csehország)
SzékhelyPrága, Csehország
Iparáge-commerce
TulajdonosPale Fire Capital (64,64 százalék)
Formakorlátolt felelősségű társaság
Termékekbútorok, lakásdekorációk
AnyavállalataPale Fire Capital
Magyar cégjegyzékszám04857402
A Favi weboldala
SablonWikidataSegítség

A FAVI egy bútorokkal és dekorációkkal foglalkozó internetes keresőmotor. Elsősorban a bútorok, háztartási kiegészítők, dekorációk, konyhai, fürdőszobai berendezések, szaniterek és kertibútorok szegmenseit fedi le. Magyarországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és Horvátországban működik. A Favi online s.r.o. cég tulajdonosai Jan Zajíc, Radomír Hejl és a Pale Fire Capital SE befektetési csoport.

Története[szerkesztés]

A FAVI-t 2015-ben start-upként Jan Zajíc és Radomír Hejl alapították. Az ötlet akkor merült fel, amikor mindkét alapító berendezni próbálta saját házát. A cseh piacon nem volt olyan portál, ahol inspirálódhattak volna, és ugyanakkor bútorokat és dekorációkat vásárolhattak volna az interneten. 2016-ban a FAVI-ba a NetBrokers Holding csoport fektetett be, amelynek portfóliójában többek között az ePojisteni.cz cseh biztosítási ár-összehasonlító található. A NetBrokers Holding részesedését 2017 augusztusában a Pale Fire Capital SE befektetési csoport vette át. A FAVI jelenleg összesen hat európai uniós országában működik: 2016 óta Szlovákiában, 2017 óta Lengyelországban, 2018 óta Romániában és Magyarországon, 2020-ban pedig Horvátországban lépett be a helyi piacra. Jelenleg a portált napi több tízezer felhasználó használja ezen piacokon. A portál olyan lakberendezési piacterek szegmensébe tartozik, mint például az amerikai Houzz.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Favi című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]