Fájlvita:MOM Kulturális Központ Gyár néhány dolgozója.JPG

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kispados 10 évvel ezelőtt a(z) Engedély 2-3 témában

A képpel kapcsolatos, esetleges személyiségi jogok tisztázása érdekében vitát folytattunk. Ennek eredményeképpen kísérletet teszek arra, hogy a két éve fényképezett és publikált fotón szereplő személyek, illetve a nyilvános eseményt szervező alapítvány engedélyét beszerezzem. 2013. szeptember 30.ig kértem haladékot a feladat végrehajtására. Az időközben kapott információkról ezen a platformon fogok tájékoztatást adni! --Kispados vita 2013. június 27., 10:43 (CEST)Válasz

Engedély 1[szerkesztés]

Az első emgedélyezási levelet elküldte az OTRS, Rlevente részére. --Kispados vita 2013. július 25., 12:27 (CEST)Válasz

Engedély 2-3[szerkesztés]

A mai napon további személy engedélyét küldtem fel az OTRS platformra, Rlevente szerkesztőtárs részére. Megküldtem a MOM Emlékalapítvány cégszerű aláírással ellátott ismételt megerősítését.

A Magyar Optikai Művek Közhasznú Emlékalapítvány Kuratóriuma nevében megerősítjük, hogy a fenti képen szereplő személyek hozzájárultak ahhoz, hogy a fotó a wikipédiában, az általunk is ismert CC BY-SA 3.0 licenc előírásai szerint megjelenjen. Ezt a feltöltő szerkesztővel 2011. őszen megbeszéltük és levélváltásunk is volt ebben a tárgyban. Tájékoztatom Önöket, hogy a kép, az alapítványunk nyilvános rendezvényén készült, 2011. szeptember 17.-én. A képen szereplő munkatársaink nagy örömmel nyugtázták, hogy megemlékeztünk arról, hogy hat évtizede is nézői lehettek a megnyitó ünnepségnek és a ház építését egykoron munkájukkal, pénzfelajánlásukkal is segítették. Ezt az örömteli eseményt kívántuk a fényképen is megörökíteni. A fényképezésre való invitálás előtt tájékoztattuk egykori dolgozóinkat, hogy a fotót a wikipédia szócikkében is szeretnénk megjelentetni. A képen szereplők ehhez örömmel hozzájárultak, és engedélyezték nevük szerepeltetését is a wikipédiában. Az elmúlt két év alatt több alkalommal találkoztunk munkatársainkkal, akik utólag sem kifogásolták jelenlétüket platformjukon.

Véleményünk szerint a kép megjelenítése a wikipédiában nem sérti dolgozóink személyi jogait. Abban az esetben, ha egyénenként is szeretnék ezt megerősítetni, szerkesztőtársuknak minden segítséget meg fogunk adni annak érdekében, hogy kapcsolatba tudjon lépni az érintettekkel.
Befejezésül, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a wikipédia közösségének, hogy segít megőrizni egykori vállalatunk emlékét.


Véleményem -és külső szakértők álláspontja- szerint is ez utóbbi, tökéletesen elégséges a megjelenés legalizálásához.

Kérem szíves intézkedésüket a kép -ismételt- legalizálása érdekében.

Üdvözlettel: --Kispados vita 2013. október 1., 09:38 (CEST)Válasz

A törlési megbeszélés eredménye[szerkesztés]

Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Fájl:MOM Kulturális Központ Gyár dolgozó 1951 ben is Horváth Ferenc Fehér József Bánfalvi Mihályné Stekler László.JPG