Eric Griffin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Eric Michael Griffin
Griffinwiki.jpg
Született 1976. február 24.
USA, Massachusetts, Boston
Állampolgársága amerikai
Foglalkozása gitáros, basszusgitáros (Wednesday 13)

Eric Michael Griffin (USA, Massachusetts, Boston, 1976. február 24.) amerikai gitáros.

Hírnevét főleg azzal szerezte, hogy basszusgitáros volt a népszerű glam rock bandában, a Murderdollsban. Jelenleg Los Angelesben él.

Griffin 12 évesen kezdett el gitározni. Nagy hatással volt rá a Kiss, és a Mötley Crüe. Körbeutazta a világot, és hírnevet szerzett magának a zenében. 1998-tól 2002-ig egy alternatív rock bandában, a Synical-ban gitározott egy barátja, Ben Graves mellett.

A 2000-res évek elején kezdett el zenélni Graves-szel és Tripp Eisennel egy új bandában, a Murderdollsban. Annak ellenére, hogy egy olyan posztot kellett betöltenie a bandában, amelyet nem nagyon kedvelt (basszusgitár), csatlakozott a Murderdollshoz. Csatlakozásakor az együttes debütáló albuma már kész volt, mégis Griffin készítette el a Beyond the Valley of the Murderdolls borítóját.

Griffin a Murderdolls-szal körbeutazta az egész világot: jártak Japánban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban stb. A banda több videót is kiadott:

  • Dead In Hollywood
  • White Wedding
  • Love at First Fright

2004-ben a Murderdolls gitárosa, Joey Jordison visszatért az elsődleges zenekarába (Slipknot), így a Murderdolls passzív állapotba került. Griffin a történtek után több bandában is megfordult gitárosként: New Rising Son, Roxy Saint, valamint egy koncert erejéig újra beszállt az újjáegyesült Synical-ba.

Együtt dolgozott Ajax Garcia-val és Jesse Méndezszel is egy The Napoleon Blownaparts nevű zenekarban, valamint beugrott egy turné erejéig a Faster Pussycat nevű bandába is.

2006 tavaszán Eric összefogott Brian Haught-tal, hogy újjáélesszék a Synicalt, így kiadták a banda dupla CD-s Quit while you're Behind névre keresztelt albumát.

2006 második felében Eric csatlakozott a Murderdolls frontemberének, Wednesday 13-nek a szóló zenekarához.

Videók[szerkesztés]

A Murderdolls videóin kívül Griffin számos más videóban is feltűnt, mint színész.

  • Depeche Mode – I Feel Loved
  • Alien Ant Farm – Movies ~> Axl Rose-t alakítja
  • Static-X – Cold ~> egy vámpír szerepét játszotta
  • Goo Goo Dolls – Broadway
  • Deftones – Back to School

A Queen of the Damned c. filmben szintén feltűnik.

További információk[szerkesztés]