Dare To Be Different (szervezet)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Dare to be Different (magyarul: "Merj más lenni") egy nonprofit szervezet, melyet 2016-ban alapított Susie Wolff volt autóversenyzőnő és a Rob Jones, a Motor Sports Association vezérigazgatója. A szervezet célja a nők részvételének segítése és népszerűsítése a változatos fajtájú járműves versenysportokban és hogy hozzájáruljon a férfiközpontúként ismert iparággal kapcsolatos nézőpont megváltozásához. A Dare to be Different rendszeres eseményeket tart az Egyesült Királyságban, melyekre 8 és 14 év közötti lányokat hívnak meg a motorsporttal való ismerkedésre.

A szervezet létrejöttekor az angol versenyzők közel 5% volt csak nő.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Yates, Jonathan. „Surrey schoolgirls race ahead in F1 style campaign”, Birmingham Mail, 2016. április 15.. [2017. szeptember 6-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2017. szeptember 6.) 

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Dare to Be Different (organisation) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Külső hivatkozások[szerkesztés]