Csorba Anita

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Csorba Anita
Foglalkozása cégvezető, tartalomgyártó, youtuber, podcaster

Csorba Anita magyar cégvezető, tartalomgyártó, magyar youtuber, podcaster, enteriőr-tervező és festőművész.

Az Inspirációk Média kreatív ügynökség és az Inspirációk Élménystúdió alapítója. Az Inspibox és az Álomszobagyár megalkotója.

Életútja[szerkesztés]

Gyermekkor[szerkesztés]

Csorba Anita már gyermekként rajongott a képzőművészetért: folyton rajzolt és festett, és már ekkor tudta, hogy alkotással szeretne foglalkozni  – később pedig építészmérnökként és festőművészként végzett.

Karrier[szerkesztés]

2010 nyarán elindította az Inspirációk lakberendezéshez blogot – amely hamar az egyik legnépszerűbb lakberendezési bloggá nőtte ki magát. Ezt számos közösségi felület követte, ma már a megszokott platformok mellett magas nézettségű videós csatornákon és online magazinon is közvetíti az alkotás örömét azoknak, akik nyitottak rá.[1]

Kreatív közösség[szerkesztés]

Csorba Anita kreatív közössége mára 800 000 embert számlál, inspiráló videóit pedig több mint 50 milliószor tekintették meg.

YouTube-csatorna[szerkesztés]

Csorba Anita 2014-ben kezdett el videózni, Inspirációk Csorba Anitától YouTube-csatornája[2] mára már Magyarország egyik legnépszerűbb YouTube csatornája lett. A magyar youtuberek Top 100-as listájában szerepel. Tartalmai családokhoz és alkotásra nyitott gyerekekhez, felnőttekhez szólnak.

A YouTube mellett Inspirációk Magazin[3] online életmódmagazinja, a Nők az útON és Csorba Anita podcastje pedig leginkább a 20-45 éves korosztálynak szól életmód, vállalkozásépítés, lakberendezés témában.

Mindemellett minden közösségimédia-felületen aktívan jelen van.

Az Inspirációk Média csapata[szerkesztés]

Anita egyszemélyes vállalkozása mára 10 fős csapattá nőtte ki magát.[4] A profi csapat számos márkának (többek közt az OTP-nek, a Spektrum Home-nak, a SPARnak, a kikának és a Siónak is) segített már, legyen szó professzionális tartalomgyártásról, hiteles arculatépítésről, a marketing-stratégia megalkotásáról, közösségimédia-kezelésről vagy rendezvényszervezésről.

Webshop[szerkesztés]

Csorba Anita 2017-ben webshopot hozott létre, egyedi prémium kreatív alkotókellékkel. Magyarországon elsőként alkotott meg egy olyan kreatív dobozt, mellyel összekapcsolja az online és offline világot. Az Inspibox segítségével a csatorna nézői otthon is el tudják készíteni a videóiban bemutatott kreatív ötleteket.

2018-ban Inspibox alkotódobozai mellé kiadott Inspinapló néven kreatív naplókat, valamint nevéhez fűződik az Ízemlékek könyve című gasztronapló, receptkönyv és színező.

Podcast csatornák[szerkesztés]

2018-től Nők az útON[5] névvel Szlafkai Évivel podcastet indított, ahol  gondolatébresztő, önfejlesztő, szórakoztató témákról beszélnek, meghívott szakértők, vendégek bevonásával. Ezt követte 2019 tavaszán saját podcast csatornájának megalapítása, ahol karrierutak és aktuális témák mellett az értékadás témakörében nyújt inspirációt a hallgatóknak – vendégei közt sikeres színészekkel és énekesekkel, vállalkozókkal és véleményvezérekkel.[6]

Inspirációk Élménystúdió[szerkesztés]

Csorba Anita 2019 novemberében megnyitotta az Inspirációk Élménystúdiót,[7] ami egyrészt mind cégeknek, mind magánszemélyeknek – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – kreativitást nyújtó rendezvényteret és képzéseket biztosít, másrészt a Csorba Anita Shopnak ad helyet.

Itt került megrendezésre az I. Útravaló Online Konferencia & Workshop is 2020 júniusában.[8]

Televíziós szereplések[szerkesztés]

Csorba Anita 2020 nyarától már a televízió képernyőjén is rendszeresen felbukkan, saját gyártású videós, szobaátalakítós sorozata, az Álomszobagyár a YouTube mellett a Spektrum Home televízió csatornáján is megjelenik új részekkel minden héten.[9] Emellett gyakori vendég különböző TV csatornákon (szerepelt például a Ridikül, NőComment!, Család-Barát, Spektrum Home műsoraiban).

Szakmai rendezvények[szerkesztés]

Csorba Anitát rendszeresen hívják különböző konferenciák, szakmai rendezvények előadójának (Internet Hungary, Piac és Profit, Influencer fesztivál, HVG Szemináriumok & Konferenciák, Personal Brand Institute, Onlife konferencia).

Díjak[szerkesztés]

Csorba Anita és csapata bekerült az Edison100 [10]kezdeményezései közé és elnyerte az Edisonplatform által meghirdetett Közönségdíjat is. 2020. őszétől a Bridge Budapest jóvoltából megkapta az Inspirációk Média a Vállalható Üzleti Szereplő címet is.

Festészet és lakberendezés[szerkesztés]

Anita festőművészi háttérrel rendelkezik, évente volt kiállítása, és elismert tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Korábban a Werk Akadémia enteriőrstylist-szakának vezetőjeként, mentoraként és oktatójaként is tevékenykedett.

Társadalmi felelősségvállalás[szerkesztés]

Csorba Anita  rendszeresen támogat platformjain jótékonysági kezdeményezéseket, mint például a #nemluxustáska, és a Teli táska gyűjtőakció. Emellett Anita a saját életvitelével is inspirálja közösségét, ilyen volt a félmaraton lefutása, a 12x12 kihívások, illetve a folyamatosan kitűzött új célok.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Rólam (magyar nyelven). Csorba Anita - Alkossunk Együtt!. (Hozzáférés: 2021. január 29.)
  2. Inspirációk Csorba Anitától - YouTube. www.youtube.com. (Hozzáférés: 2021. január 29.)
  3. WordPress: Inspirációk Magazin - Kreatív életmód magazin (magyar nyelven). Inspirációk Magazin. (Hozzáférés: 2021. január 29.)
  4. sidaric: Inspirációk Média – Az Inspirációk Kft. Hivatalos Oldala (magyar nyelven). (Hozzáférés: 2021. január 29.)
  5. Együtt az úton – nőket segítő online workshop | Marie Claire (magyar nyelven), 2020. június 3. (Hozzáférés: 2021. január 29.)
  6. Csorba Anita • A podcast on Anchor (angol nyelven). Anchor. (Hozzáférés: 2021. január 29.)
  7. Inspirációk Élménystúdió – Csorba Anita (magyar nyelven). (Hozzáférés: 2021. január 29.)
  8. Útravaló Online Konferencia ⋆ Nők az úton podcast (magyar nyelven). Nők az úton podcast. (Hozzáférés: 2021. január 29.)
  9. Álomszobagyár” (magyar nyelven).  
  10. Másodszor díjazták az ország innovatív gyerekprogramjait, Barabási közben kihívást hirdetett | Forbes.hu (magyar nyelven). forbes.hu, 2020. augusztus 27. (Hozzáférés: 2021. január 29.)