Csorba Anita

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Cégvezető, tartalomgyártó, magyar youtuber, podcaster, enteriőr-tervező, festőművész.

Az Inspirációk Média és az Inspirációk Élménystúdió alapítója. Az Inspibox és az Álomszobagyár megálmodója.


Életútja

Gyermekkor

Csorba Anita már gyermekként rajongott a képzőművészetért: folyton rajzolt és festett, és már ekkor tudta, hogy alkotással szeretne foglalkozni  – később pedig építészmérnökként és festőművészként végzett.


Karrier

2010 nyarán elindította az Inspirációk lakberendezéshez blogot – amely hamar az egyik legnépszerűbb lakberendezési bloggá nőtte ki magát. Ezt számos közösségi felület követte, ma már a megszokott platformok mellett magas nézettségű videós csatornákon és online magazinon is közvetíti az alkotás örömét azoknak, akik nyitottak rá.


Kreatív közösség

Csorba Anita kreatív közössége mára 800 000 embert számlál, inspiráló videóit pedig több mint 50 milliószor tekintették meg.

YouTube-csatorna

Csorba Anita 2014-ben kezdett el videózni, Inspirációk Csorba Anitától YouTube-csatornája mára már Magyarország egyik legnépszerűbb YouTube csatornája lett. A magyar youtuberek Top 100-as listájában szerepel. Tartalmai családokhoz és alkotásra nyitott gyerekekhez, felnőttekhez szólnak.

A YouTube mellett Inspirációk Magazin online életmódmagazinja, a Nők az útON és Csorba Anita podcastje pedig leginkább a 20-45 éves korosztálynak szól életmód, vállalkozásépítés, lakberendezés témában.

Mindemellett minden közösségimédia-felületen aktívan jelen van.

Az Inspirációk Média csapata

Anita egyszemélyes vállalkozása mára 10 fős csapattá nőtte ki magát. A profi csapat számos márkának (többek közt az OTP-nek, a Spektrum Home-nak, a SPARnak, a kikának és a Siónak is) segített már, legyen szó professzionális tartalomgyártásról, hiteles arculatépítésről, a marketing-stratégia megalkotásáról, közösségimédia-kezelésről vagy rendezvényszervezésről.

Webshop

Csorba Anita 2017-ben webshopot hozott létre, egyedi prémium kreatív alkotókellékkel. Magyarországon elsőként alkotott meg egy olyan kreatív dobozt, mellyel összekapcsolja az online és offline világot. Az Inspibox segítségével a csatorna nézői otthon is el tudják készíteni a videóiban bemutatott kreatív ötleteket.

2018-ban Inspibox alkotódobozai mellé kiadott Inspinapló néven kreatív naplókat, valamint nevéhez fűződik az Ízemlékek könyve című gasztronapló, receptkönyv és színező.

Podcast csatornák

2018-től Nők az útON névvel Szlafkai Évivel podcastet indított, ahol  gondolatébresztő, önfejlesztő, szórakoztató témákról beszélnek, meghívott szakértők, vendégek bevonásával. Ezt követte 2019 tavaszán saját podcast csatornájának megalapítása, ahol karrierutak és aktuális témák mellett az értékadás témakörében nyújt inspirációt a hallgatóknak – vendégei közt sikeres színészekkel és énekesekkel, vállalkozókkal és véleményvezérekkel.

Inspirációk Élménystúdió

Csorba Anita 2019 novemberében megnyitotta az Inspirációk Élménystúdiót, ami egyrészt mind cégeknek, mind magánszemélyeknek – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – kreativitást nyújtó rendezvényteret és képzéseket biztosít, másrészt a Csorba Anita Shopnak ad helyet.

Itt került megrendezésre az I. Útravaló Online Konferencia & Workshop is 2020 júniusában.


Televíziós szereplések

Csorba Anita 2020 nyarától már a televízió képernyőjén is rendszeresen felbukkan, saját gyártású videós, szobaátalakítós sorozata, az Álomszobagyár a YouTube mellett a Spektrum Home televízió csatornáján is megjelenik új részekkel minden héten. Emellett gyakori vendég különböző TV csatornákon (szerepelt például a Ridikül, NőComment!, Család-Barát, Spektrum Home műsoraiban).


Szakmai rendezvények

Csorba Anitát rendszeresen hívják különböző konferenciák, szakmai rendezvények előadójának (Internet Hungary, Piac és Profit, Influencer fesztivál, HVG Szemináriumok & Konferenciák, Personal Brand Institute, Onlife konferencia).


Díjak

Csorba Anita és csapata bekerült az Edison100 kezdeményezései közé és elnyerte az Edisonplatform által meghirdetett Közönségdíjat is. 2020. őszétől a Bridge Budapest jóvoltából megkapta az Inspirációk Média a Vállalható Üzleti Szereplő címet is.


Festészet és lakberendezés

Anita festőművészi háttérrel rendelkezik, évente volt kiállítása, és elismert tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Korábban a Werk Akadémia enteriőrstylist-szakának vezetőjeként, mentoraként és oktatójaként is tevékenykedett.


Társadalmi felelősségvállalás

Csorba Anita  rendszeresen támogat platformjain jótékonysági kezdeményezéseket, mint például a #nemluxustáska, és a Teli táska gyűjtőakció. Emellett Anita a saját életvitelével is inspirálja közösségét, ilyen volt a félmaraton lefutása, a 12x12 kihívások, illetve a folyamatosan kitűzött új célok.


További információk:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/2016/05/19/tobb_tizezer_embert_inspiral_nem_csak_lakberendezesre#

https://magyart.blog.hu/2015/06/29/a_kreativ_elet_nepszerusitoje_csorba_anita

https://www.nlcafe.hu/advent_tuti_tippek/20161201/youtube-vloggerek-karacsonyi-temak/

https://mno.hu/hetvegimagazin/ok-elnek-meg-a-youtube-bol-magyarorszagon-1340018

http://www.evamagazin.hu/36444_top_4_lakberendezesi_hiba

http://www.life.hu/otthon/20160215-csorba-anita-tertervezo-tarolasi-trukkoket-mutat.html

http://ekszertartas.blogspot.com/2011/11/csorba-anita-inspiraciok.html

http://www.lakaskultura.hu/hirek/meseszep-gyerekkuckok-6736/

http://www.jopajtas.com/article_userfiles/files_4117/jp_01_internetes_3_.pdf

https://365letszikra.hu/csorba-anita-inspiraciok-tertervezo/

https://media1.hu/2019/08/12/osszegyulnek-a-velemenyvezerek/

https://divany.hu/szuloseg/2020/09/17/csorba-anita-interju/

https://forbes.hu/legyel-jobb/masodszor-dijaztak-az-orszag-innovativ-gyerekprogramjait-barabasi-kozben-kihivast-hirdetett/

https://marieclaire.hu/riporter/2020/06/03/egyutt-az-uton-noket-segito-online-workshop/

https://www.personalbrandinstitute.net/csorba-anita/

https://port.hu/adatlap/sorozat/tv/2/alomszobagyar-dream-room-factory/episode-1025356


Források:

https://www.youtube.com/user/inspiraciok

https://www.influencerkereso.hu/inspiraciok-csorba-anitatol-youtuber

https://www.youtube.com/channel/UC5TOmj7pOBZowI4vrYc0caA

https://csorbaanita.hu/rolam/

https://www.inspiraciok.hu/

https://nokazuton.hu/

https://nokazuton.hu/utravalokonferencia/

https://www.linkedin.com/in/csorbaanita/

https://www.linkedin.com/company/inspiraciok/

https://anchor.fm/csorbaanita

http://inspiraciokmedia.hu/

https://inspiraciokelmenystudio.hu/