Bugzilla

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Bugzilla a hibajelentések kezelésére kialakított rendszer. Az egyes jelentett hibákhoz és javítási, fejlesztési javaslatokhoz – ezeket a bugzillákon egyaránt „bug”-nak, azaz hibának nevezik – egy-egy azonosító számot rendelnek hozzá, ami aztán elkíséri a bejelentést a Bugzilla által megszervezett teljes feldolgozási eljárás alatt.

A hibákat figyelők értesítést kapnak a bejelentett hibákról és javaslatokról, és amikor az intézkedéseikről bejegyzést tesznek az illető bug lapján, ugyancsak értesítést kapnak mindazok, akik jelezték, hogy érdeklődnek az adott bejelentés sorsa iránt. Ugyancsak értesítők mennek ki akkor, ha valaki egy bejelentéshez további megjegyzéseket fűz hozzá.

Egy hiba vagy javaslat bejelentéséhez az szükséges, hogy a bejelentő előbb regisztrálja magát a Bugzillán. Ekkor rendelkezésre kell bocsátania egy e-mail címet, ahova az értesítéseket fogja kapni. Ezért sokan külön postafiókot nyitnak ehhez, eltérőt a máskülönben használt e-mail címüktől. A regisztráláskor a Bugzilla e-mailt küld az új felhasználónak, ennek nyugtázásával válik a regisztrálás teljessé.

Források[szerkesztés]

Ajánlott források[szerkesztés]

Commons:Category:Bugzilla
A Wikimédia Commons tartalmaz Bugzilla témájú médiaállományokat.