Ugrás a tartalomhoz

Black Red White bútor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Black Red White
A cég gyára a lengyelországi Biłgorajban
A cég gyára a lengyelországi Biłgorajban
Típusüzleti vállalkozás
Alapítva1991
Székhely Lengyelország, Biłgoraj, ul. Krzeszowska 63
Iparágfaipar
Termékekbútorok
Árbevétel1,630 milliárd PLN[1]
Alkalmazottak száma13 000
Black Red White (Lengyelország)
Black Red White
Black Red White
Pozíció Lengyelország térképén
é. sz. 50° 31′ 21″, k. h. 22° 41′ 50″Koordináták: é. sz. 50° 31′ 21″, k. h. 22° 41′ 50″
A Black Red White weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Black Red White témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A vállalat története[szerkesztés]

A Black Red White bútorgyártó vállalatot 1991-ben alapították Chmielekben, Lengyelországban. Az alapító Tadeusz Chmiel volt. A vállalat központja Biłgorajban található. A Black Red White vállalat Lengyelországban a legnagyobb gyártója a hagyományos és modern konyha-, nappali-, hálószoba-, iroda- és gyerekbútoroknak, székeknek és asztaloknak valamint a tömör fából, MDF-ből vagy bútorlapból készült kárpitozott berendezési tárgyaknak[2]

A Black Red White amellett, hogy a legnagyobb lengyel bútorgyártó vállalat (a lengyelországi bútorok piacán mintegy 20%-os részesedéssel bír), jelentős a részesedése az Európai Unió piacán is.

Termékek[szerkesztés]

A cég már több mint 20 éve jelen van a piacon és ő kínálja a belsőépítészeti piacon elérhető minőségi nappali bútorok, konyhák, kárpitozott bútorok, asztalok és székek legszélesebb palettáját. A cég bútorai a termékcsaládok széles tárházát kínálja a funkcionalitás, a modern technológia és a vonzó és változatos minták tekintetében. Mindez kiegészül a széles bútor extrákkal - textilekkel, világítással, dekorációkkal, szőnyegekkel és a fürdőszoba, konyha, öltöző és étkező kiegészítőivel. A Black Red White SA Csoportnak 22 leányvállalata van, köztük 11 cég található Ukrajnában, Fehéroroszországban, Szlovákiában, Magyarországon, Oroszországban és Bosznia-Hercegovinában. A Black Red White termelési tevékenységét 21 gyártóüzem végzi Lengyelországban és külföldön.

Értékesítés[szerkesztés]

A Csoport kiterjedt értékesítési hálózatával a kiskereskedelmi értékesítésben is jelen van mind Lengyelországban, mind Lengyelország határain túl saját üzletekkel és több száz partnerrel.

Black Red White Csoport a befektetéseinek több, mint 40%-át külföldi értékesítésekbe helyezi. A lengyel piac mellett termékválasztékával több mint 40 országban jelen van a világon, többek között Szlovákiában, a Csehországban, Magyarországon, Romániában, Oroszországban, Lettországban, Litvániában, Észtországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Bosznia és Hercegovinában , Horvátországban, Szerbiában, Görögországban, Skandináviában, Kazahsztánban, Kirgizisztánban, Mongóliában, Új-Zélandon, Nagy-Britanniában és Kanadában.

A belföldi – lengyelországi - nagykereskedelem a Mielec logisztikai központ és a 8 regionális raktár közreműködésével zajlik. Hasonló stratégiát folytat a vállalat nagykereskedelemben a külföldi piacokon. A cégcsoportnak saját raktárai vannak Szlovákiában, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Oroszországban és Bosznia-Hercegovinában.

A Black Red White cégcsoport ma már összesen több mint 11 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Környezetvédelem[szerkesztés]

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelmi előírások betartására, a magas minőségű termékek előállítása során a modern technológiának köszönhetően óvja a környezetet. A cég ISO 14001:2005 tanúsítvánnyal rendelkezik, amely bizonyítja a környezetvédelmi irányítási rendszer alkalmazását a bútorok és bútorfrontok tervezése, gyártása és értékesítése során, a folyamatok rendszeres javítását azért, hogy a vállalat megfeleljen a mindenkori környezetvédelmi előírásoknak.

Források[szerkesztés]

  1. *Black Red Whire SA Archiválva 2013. december 3-i dátummal a Wayback Machine-ben polityka.pl
  2. BRW Furniture honlap. [2013. december 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. november 28.)
Commons:Category:Black Red White
A Wikimédia Commons tartalmaz Black Red White bútor témájú médiaállományokat.