BattleForge

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
BattleForge
Fejlesztő EA Phenomic
Kiadó Electronic Arts
Platformok Microsoft Windows
Kiadási dátum USA 2009. március 23.
Európai Unió 2009. március 27.
Műfaj valós idejű stratégiai játék
Játékmódok egyjátékos, többjátékos
Korhatár PEGI: 12+[1]
USK-besorolás USK 12
Adathordozó DVD, Digitális terjesztés
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény

1.8 GHz-es processzor
512 MB XP, 1 GB Vista RAM
Nvidia GeForce6 / ATI Radeon 9500, 128 MB VRAM

Internet-hozzáférés
A BattleForge weboldala

A BattleForge egy videójáték, fejlesztője az EA Phenomic, kiadója pedig az Electronic Arts. 2009 márciusában jelent meg Windows platformra, illetve a kipróbálható változat is ugyanekkor vált elérhetővé.

A játék kezdetben a játékosok egymás közti cseréiről szólt, a mikrotranzakciós rendszer pedig csak új kártyák vásárlására szolgált, de nélküle is lehetett érvényesülni.

2009. május 26-án a játék ingyenes lett (azonban korlátozások tapasztalhatóak a fizetős változattal szemben); az így csatlakozó új játékosok 32 alap lapot kaptak kezdésnek, míg a dobozos változat már 64 kártyát és 3000 elkölthető BattleForge pontot (BFP) ad. Ez a játék virtuális fizetőeszköze (újabb kártyák vásárlására fordítható), amiből 1 egységnyi termelődik naponta, de ehhez minimum 15 perc játék szükséges. Így lényegében nem kell pénzt költeni a játékra, ám ez a módszer rendkívül hosszadalmas.

Funkciók[szerkesztés]

Összesen 383 kártya van a játékban, Közel egyszerre oszlik el az ereje a 4 fajta lapnak ami a : Tűz, Jég, Természet és Sötétség. A legutóbbi frissítés szerint a keverék lapok a következők : Sötétség/Tűz, Jég/Természet, Jég/Sötétség and Tűz/Természet és a Legendás kártyák. A játékosok vásárolhatnak és eladhatnak kártyákat BF pontokért egy játékon belüli aukciós házban, A játékosok egymás között is kereskedhetnek.

Van egy játékos vs. számítógép elleni harc amit úgy neveznek PVE mód és egy játékos vs. játékos, úgynevezett PVP mód. PVE módban a játékosok küldetéseket játszhatnak végig, egyedül, 2 emberrel, 4 emberrel és 12 emberrel. 3 játékon belüli mód van a könnyű, a közepes és a nehéz.Ahhoz hogy elérjük a közepes és a nehéz módokat először végig kell vinnünk a pályákat könnyű módban. A küldetések jutalma Arany, Kártya fejlesztések és Tapasztalati Pont.

A PVP módban a játékosok választhatnak rangsorolt és nem rangsorolt harcot. A nem rangsorolt PVP nem ad jutalmat, de hasznos lehet egy baráti meccsnél vagy a kártyák tesztelésénél. A Rangsorolt PVP viszont aranyat, ELO pontokat és Tokeneket ad jutalmul. Az arany és a token jól jön kártya fejlesztésnél, az ELO pont pedig növeli a PVP szintet.

Szintén érdemes megjegyezni hogy játék támogadja a Direct X 11-et, feltéve ha a használt operációs rendszer támogatja és rendelkezik a szükséges videó kártyával.

Kártya kiadások[szerkesztés]

A Twilight Edition az első pack amit kiadtak. A Twilight edition kiadás tartalmaz Kettő-száz (200) Kártyát ami tartalmazza a Tűz, Jég, Természet és Sötétség kártyákat. Each of these powers has its own special abilities, strengths and weaknesses. Each power is represented by an orb color in the game. The Twilight Edition consist 200 cards in total, i.e. 50 units, buildings and spells for each of these powers.

A Renegade Edition A második kiadás a kártya packok közül. Ebben a packban a Legendás Szörnyek és Épületek találhatók meg amelyek száma eléri a 60-at.

A harmadik kiadás a Lost Souls Edition amit 2010. február 9-én adtak ki. Ebben is szintén 60 új lap van.

Az Amii Edition Egy kisebb patchban volt benne. Ez a kiadás tartalmaz 36 új kártyát, beleértve még soha nem látott fajok mint pl. az Amii. Kb. 4 kártya jelenik meg minden patch megjelenésével.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. PEGI besorolás. [2016. március 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. szeptember 18.)

Források[szerkesztés]