Bűvölet (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bűvölet
(Incantesimo)
Műfaj orvosi dráma

Alkotó Maria Venturi

Ország Olaszország
Nyelv olasz
Évadok 10
Epizódok588
Sugárzás
Eredeti adó Rai 2
További információk

A Bűvölet (olaszul Incantesimo) olasz tévéfilmsorozat. A film fő színhelye a római New Life klinika, ahol az ott dolgozó orvosok, ápolók és mások érzelmi történetei játszódnak.

Az olasz RAI tévécsatorna adta le a részeket, nálunk a Duna TV, az AXN White, az m1, az m2, és az m3 vetíti őket. Magyar szöveg: Kléner Gizella.

A sorozatok főszereplői: Paola Pitagora (Giovanna Medici szerepében, a Life fő részvényese, az 1. sorozattól a 9-ig), Delia Boccardo (Tilly Nardi, Ivano Nardi második felesége, mindegyik sorozatban szerepelt).

Története[szerkesztés]

A történetek a plasztikai sebészetéről híres New Life klinika körül forognak, amely mindig is nagyon sokat jelentett az alapítójának és annak, aki továbbvitte azt: Ivano Nardi (1. sorozat) és felesége, Tilly Nardi, Giuseppe Ansaldi, Giovanna Medici és Diego Olivares (a 2. sorozattól). A 9. sorozatban Giovanna és Diego elutaznak Brazíliába, ezért a klinika vezetését Tillyre, Oscar Sensire, Luigi De Parolira, Viola Dessìre, később pedig Jacopo Davìra hagyták.

Első és második sorozat (1997-1999)[szerkesztés]

Az első szerelmestörténet főszereplői Barbara Nardi (Agnese Nano) és Thomas Berger (Vanni Corbellini), aki Angela és Hans Berger fia, azonkívül Giovanna mostohafia. Az első részben Barbara Roberto Ansaldival házasodik össze, aki Giuseppe és Cristina fia.

Főszereplők az első és második szériából

Harmadik sorozat (1999-2000)[szerkesztés]

Negyedik sorozat (2001)[szerkesztés]

A Life új szerelmesei Paola (Vanessa Gravina) és Michele (Giorgio Borghetti).

Főszereplők a negyedik sorozatból

Ötödik sorozat (2002)[szerkesztés]

Ebben a két főszereplő Martina (Barbara Livi) és Andrea (Lorenzo Flaherty).

Főszereplők az ötödik sorozatból

Hatodik sorozat (2003)[szerkesztés]

A szerelmespár most Laura (Antonia Liskova) és Luca (Lorenzo Ciompi).

Főszereplők a hatodik sorozatból

Hetedik sorozat[szerkesztés]

A szerelmespár ebben a sorozatban Giulia Donati ápolónő (Samuela Sardo) és dr. Antonio Corradi főorvos (Walter Nudo). A férfinak viszont felesége van, Mariella (Giulietta Revel). A Donati család utálja a férfit, mert tönkretette a Luisa Donati (Mirka Viola) és Paolo Corradi (Duccio Giordano) közti szerelmet.

A nyolcadik sorozat elején Mariella (Giulietta Revel) életét veszti egy autóbalesetben, és a szívét egy fiatal lány, Sara Segre (Carlotta Miti) kapja, aki szívbeteg, de új életet akar kezdeni. Azonban pont a Life klinikán kap állást és a fiatal szülész doktornő első látásra beleszeret Antonióba. Eközben Paolo beleszeret Giuliába és mindent megtesz azért, hogy megszerezze magának. Az italába altatóport kever és megerőszakolja. Pár nappal később a lány rosszul lesz a klinikán, ahol kivizsgálják. A vizsgálatok kimutatják, hogy Giulia gyereket vár és látva Antonio boldogságát, a lánynak egyre nagyobb bűntudata van. Egy adott pillanatban elárulja Antoniónak, hogy Paolo megerőszakolta és a gyerek, akit vár, Paolóé is lehet. Antonio szakít a lánnyal és Paolót összeveri. Giulia Milánóba utazik anyjával Giadával és Paolóval, hogy megszülje kisfiát, Antonio pedig összejön Saraval, aki időközben rájön, hogy a nő, akitől a szívét kapta, Antonio felesége volt, azt azonban nem tudja, hogyan mondja el Antoniónak a titkát. Ludovica, Sara húga kiveti a hálóját Antonióra és elhatározza, hogy egy kalandra megszerzi magának a férfit.

Tizedik sorozat[szerkesztés]

Főszereplők a tizedik sorozatból

Lásd még[szerkesztés]