As the World Falls Down

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
David Bowie
As the World Falls Down
Dal a Labyrinth (filmzene) albumról
Megjelent 1986
Felvételek 1986
Stílus pop
Hossz 4:51 (Album Version)
3:40 (Edit)
Kiadó EMI
Szerző David Bowie
A(z) Labyrinth (filmzene) album dalai
Hallucination
(6)
As the World Falls Down
(7.)
The Goblin Battle
(8)

Az As the World Falls Down az 1986-ban bemutatott Fantasztikus labirintus című film egyik betétdala. David Bowie írta és ő is adja elő a filmben Jareth szerepében. Ez a dal lett volna a filmzenealbum harmadik kislemeze az Underground és a Magic Dance után, és 1986 karácsonyára adták volna ki, végül azonban ismeretlen okokból nem jelent meg.

A filmben a dal annál a jelenetnél hallható, ahol Jareth és Sarah (Jennifer Connelly) egy velencei karnevál stílusú bálon táncolnak egy hatalmas buborékban Sarah elvarázsolt álmában. A jelenetet többféleképpen értelmezték, van, aki szerint az illúzió Jareth kísérlete, hogy megszerettesse magát Sarah-val, mások szerint csak megpróbálja elcsábítani, hogy kifusson a 13 órányi időből, ami alatt meg kell mentenie az öccsét, Tobyt.

Az As the World Falls Down bónuszszámként felkerült a Tonight című Bowie-album új kiadására 1995-ben. A dalt feldolgozta Ce Ce Zen a Spiders from Venus: Indie Women Artists and Female-Fronted Bands Cover David Bowie című albumán (2003) és Flutter a .2 Contamination: A Tribute to David Bowie albumon (2006).

Videoklip[szerkesztés]

A dal videoklipjét Steve Barron rendezte. Felkerült a 2002. november 19-én megjelent Best of David Bowie kétlemezes DVD-re.