Arduinome

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Egy Arduinome

Az Arduinome egy MIDI-vezérlő eszköz, amely a nevezetes Monome interfészek funkcionalitását utánozza Arduino fizikai számítástechnikai platform alkalmazásával (az Arduino platform Atmel AVR mikrovezérlőket alkalmaz). Az Arduinome terveit nyílt forrású rendszerben közzétették, amelynek a licence csak a nem kereskedelmi célú felhasználást teszi lehetővé.[1] Az Arduinome platform jelentős abból a szempontból, hogy a Monome eszközöknél olcsóbb alternatívát kínál és nagyobb mértékű módosítási és kísérletezési lehetőségeket biztosít az interfész működésében, így akár teljesen egyedi funkcionalitás is kialakítható ezen a platformon.[2][3][4]

Megjegyzendő, hogy 2013 szeptemberében a Monome is kibocsájtott nyílt forrású eszközt, az Aleph nevű „adaptív hangszámítógépet”, amely egy 32 bites Blackfin DSP-t és egy Atmel AVR32 mikrovezérlőt tartalmaz.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. http://docs.monome.org/doku.php?id=tech:ports:arduino
  2. Arduinome: An Arduino-Based Monome Clone, Behind the Scenes. (Hozzáférés: 2013. január 11.)
  3. The Arduinome. (Hozzáférés: 2013. január 11.)
  4. Arduinome article list. (Hozzáférés: 2013. január 11.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Arduinome című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]