Élve eltemetve

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Élve eltemetve
Vakáción a Mézga család
3. évad, 9. epizód
Eredeti cím Élve eltemetve
Főszereplő Mézga Aladár
Író Romhányi József
Rendező
Operatőr
  • Pethes Zsolt
  • Polyák Sándor
Vágó Hap Magda
Gyártási szám 1978
Első sugárzás 1980. augusztus 10.
Játékidő 24 perc, 8 másodperc
Kronológia
ElőzőEgymillió dollár
KövetkezőEgy rossz húzás
A Vakáción a Mézga család epizódjainak listája

Az Élve eltemetve a Vakáción a Mézga család című rajzfilmsorozat 9. epizódja, melyet a Magyar Televízió mutatott be 1980-ban. A cselekmény szerint Pauláék megszöknek a rendőröktől, s Indiában újra összefut a család, de nemsokára megint belekeverednek egy zűrbe.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A rész elején Paula és Kriszta meglógnak a rendőröktől, s egy újságból megtudják, hogy Aladár és Géza Indiába keveredtek, így elindulnak oda. Eközben Gézáékat Indiában egy fakír különböző mutatványokra képezi ki (pl.: szöges ágyra fekvés vagy tű szúrás a fülükbe). Ezalatt Paulát és Krisztát egy indiai magyarul tudó tolmács elviszi Gézáékhoz. Máris egy hotelben pihen egy másik régészkollégával, de kiderül, hogy a pénz, amit kapott Paulától hamis, emiatt letartóztatják, és Paulát és Krisztát is keresik. Közben Pauláék megérkeznek Indiába, és találkoznak Aladárékkal, majd sikeresen megszabadulnak a fakír kezei alól, ám nem sokáig lehetnek boldogok, mert rögtön megérkezik egy rendőrautó, s Máris megmondja nekik, hogy pénzhamisítás miatt az egész család, sőt Pauláék jóvoltából Máris is le van tartóztatva. Ekkor Paula megmondja, hogy ezt a pénzt Steve Huffnagel küldte neki, de ez ront a helyzeten, mert az egyik rendőr megmondja, hogy Hufnágel[1] ellopta az amerikai nép adományát, és dollárnyomdát csinált belőle. Így a rendőrautóval az öt világvándor elindul a börtönbe.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Alkotók[szerkesztés]

Készítette a Magyar Televízió megbízásából a Pannónia Filmstúdió

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Hufnágel Pisti az óvodás társam volt. Interjú Nepp Józseffel (magyar nyelven). atv, 2009. július 13. [2015. november 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014) „... valós személy-e Hufnágel Pisti? – Egy óvodai társam volt, sajnos már nem él.”

Források[szerkesztés]

"Vakáción a Mézga család" – Élve eltemetve az Internet Movie Database oldalon (angolul)