Szerkesztő:Szalakóta/archivum12A

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Archív[szerkesztés]

archívum archívumA

archívum2 archívum2A

archívum3 archívum3A

archívum4 archívum4A

archívum5 archívum5A

archívum6 archívum6A

archívum7 archívum7A

archívum8 archívum8A

archívum9 archívum9A

archívum10 archívum10A

archívum11 archívum11A

archívum12 archívum12A

archívum13 archívum13A

Üdvözlet[szerkesztés]

Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Szalakóta/archivum12A!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Cassandro Tahdita+Streit... 2008. április 6., 21:46 (CEST)

„Az év szócikke 2018” verseny[szerkesztés]

Szia, Szalakóta!
A 2018-as év folyamán jelentősen bővítetted a sarki fény, az objektumorientált programozás, a barlangrajz, az emlősök és az eszperantó nyelv szócikket.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezeket a szócikkeket a Wikipédia közössége jelölte a 2018-as „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 21-én 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2019. március 3-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2018-as Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2019. január 18., 20:53 (CET)

Szia, Szalakóta! Van a Wikipédiának egy szeglete, ahol tizenkét kategóriányi szócikk néz szomorúan maga elé és sír bánatosan. Alig várják, hogy a versenyből hátra lévő tíz napban szavazz rájuk. Vigyor Pasztilla 2019. február 21., 20:50 (CET)

Szia! Az első helyezés elérésével együtt az eszperantó nyelv cikked jó státuszt kapott, gratulálok! – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2019. március 4., 18:14 (CET)

Villámposta[szerkesztés]

Szia! Küldöttem levelet! :)

Hamilcar Smith vita 2019. február 9., 14:56 (CET)

Sarki fény - az év második legjobb szócikke![szerkesztés]

Szia!

Gratulálok!

"Ez a szócikk a 2018-as év „Az év szócikke” versenyének Természettudomány, orvostudomány és matematika kategóriájában az év második legjobb szócikke. "

misibacsi*üzenet 2019. március 4., 18:08 (CET)

Szia! Gratulálok a versenyben elért sikerekhez! DenesFeri vita 2019. március 5., 10:12 (CET)

Nőnap[szerkesztés]

Boldog nőnapot! SubIceMasTer Mondd, mi baj? 2019. március 8., 18:16 (CET)

Írás[szerkesztés]

Szia!

A "Hieroglifák (i. e. 4000)" szakaszban van két kérdéses mondat.

az egyiptomi írnokok már használtak papírt (papiruszt)...

A "papír"-ban biztos vagy, vagy pedig "papirusz" értelemben írtad? Mert úgy tudtam Egyiptomban nemigen készítettek papírt.

Az Óbirodalom, a Középbirodalom és az Újbirodalom idejében körülbelül 800 használtak.

A mondatból egy tárgy hiányzik, miről van szó? misibacsi*üzenet 2019. április 27., 21:49 (CEST)

Rendben, köszönöm. Folytasd a szerkesztést, jól alakul a cikk! misibacsi*üzenet 2019. április 28., 06:46 (CEST)

Szia!

Célszerű lenne a "Kr. e." és "Kr. u." jelölést lecserélni a cikkben a korrektebb "i. e." és "i. u." jelölésekre. Egyrészt az egységesség kedvéért, mert jelenleg keveredik a kétféle jelölés, és Ez Nem Kívánatos, másrészt nézd meg a "Tartalomjegyzék"*et, ahol az "i. e." jelölés már jelenleg is dominál. Harmadrészt mert én kérem. Vigyor misibacsi*üzenet 2019. május 4., 19:54 (CEST)

Bocs, hogy legtöbbször a hibákkal jövök ide, de így működik a WP. Gyakran alkalmazod a szövegben az ilyen fordulatokat: "...a 7. évezredből találtak". Ez helytelen, mivel ez a távoli jövő lenne, a cikk viszont a régmúltról szól. Helyesen így lenne: "...az i. e. 7. évezredből találtak". Ezek tömeges javítására nem vállalkozom (nem tudom hány ilyen van a szövegben, lehet, hogy nem sok). misibacsi*üzenet 2019. május 5., 21:44 (CEST)

Proendlich[szerkesztés]

Ennek a szerkesztésednek a kapcsán szólok, hogy a német proendlich szó nem tulajdonnév, hanem melléknév (tagolása: pro-endlich), és magyar megfelelője a provéges. (Itt egy magyar nyelvű tudományos cikk a provéges csoportokról.) Malatinszky vita 2019. május 30., 16:29 (CEST)

Még ugyanerről a bekezdésről: a német eredetiben szereplő projektiver/inverser Limes magyar megfelelője a projektív/inverz limesz. (A kategóriaelméleti kontextusban nem használjuk a határérték szót.) Malatinszky vita 2019. május 30., 17:13 (CEST)

WT-levelezőlista[szerkesztés]

Gratulálok a megválasztásodhoz.

Próbáltam Neked üzenetet küldeni a rendszeren keresztül, de lehet nem jutott el hozzád: kérlek küldd el nekem privát úton, hogy milyen email-címmel adjalak hozzá a Wikitanács levelezőlistájához.

Jó munkát kívánok. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2019. június 1., 04:01 (CEST)

Köszönöm szépen, hozzáadtalak a listához. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2019. június 1., 10:55 (CEST)

Arany aranyozása[szerkesztés]

Szia! A cikk első mondata hiányos. Milyen reményben? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. június 30., 13:17 (CEST)

Felmérés a szülinapi wikitalálkozóval kapcsolatban[szerkesztés]

Szia!

Azért kereslek, mert kíváncsiak vagyunk, mit gondolsz a 2019. július 8-i, szülinapi wikitalálkozóról. Tetszett? Nem tetszett? Hogyan csináljuk legközelebb? A felmérést itt találod:

A felmérés kitöltése csak 1 perc, de nekünk sokat segít abban, hogy a jövőbeli találkozók még jobbak legyenek.

Tudtad, hogy ha feliratkozol a következő lapon, értesítést kapsz a következő találkozókról? Ha még nem tetted meg, iratkozz fel, nehogy lemaradt a következő összejövetelről! :)

Készítettél fényképeket az eseményen? Töltsd fel őket ide!

Üdvözlettel: Samat üzenetrögzítő 2019. augusztus 4., 19:11 (CEST)

Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 6., 16:48 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 20., 17:14 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. október 3., 21:52 (CEST)

Járókelő-effektus[szerkesztés]

Válasz ment.

Röviden: Az alap cikk - amiről a jelenség a nevét kapta - is hírlapi kacsa.

Vikidrama vita 2019. november 29., 09:50 (CET)

Ha jól értem a jelenséget: Megfelelő prekoncepcióval végezve a kísérletet reprodukálható, egyébként pont arra lehet számítani, hogy minnél többen segírhetnek, annál nagyobb a valószínűsége a segítségnek. (kettő Forrás a vitalapon linkelve)

Mivel jól jövedelmező áltudományról van szó egyenlőre hagyom a cikket

Vikidrama vita 2019. november 29., 17:56 (CET)

Visszaállítás indoklása[szerkesztés]

Szia!

Mivel a cikknél nem tudtam indokolni (rossz gombot nyomtam), itt írom le: a Gondnokság alá helyezés cikkben általad leírtak nem felelnek meg a semleges nézőpontra vonatkozó követelményeinknek. Sajnálom, ha a személyes tapasztalataid alapján úgy érzed, hogy egy hatóság nem megfelelően jár el veled szemben, de az ez ellen történő fellépésre a WP nem a megfelelő fórum.

Köszönöm megértésed! – PZoli vita 2019. december 15., 18:02 (CET)

Szemcsepp[szerkesztés]

Systane balance lubrikáló szemcsepp. Írtam neked a Facebookon. Vadszederke' 2019. december 23., 23:42 (CET)

Köszönöm szépen, megnézem majd. Szalakóta vita 2019. december 24., 19:00 (CET)

Közeleg „Az év szócikke 2019” verseny[szerkesztés]

Szia, Szalakóta!
A 2019-es év folyamán jelentősen bővítetted az Emlősök és a Navatl nyelv szócikket.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezeket a szócikkeket a Wikipédia közössége jelölte a 2019-es „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 20-án 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2020. március 2-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2019-es Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2020. január 19., 18:26 (CET)

Emlősök[szerkesztés]

Szia! Az Emlősök szócikk jegyzetei között, hibás a 43-as, 117-es és 248-as. Legyél szíves javítsd. Köszönettel: Gg. AnyÜzenet 2020. február 8., 23:29 (CET)

Szia! Ez a mondat nem tudom biztosra, hogy mi akart lenni: "A testméret a sikló fajok számára is kritikus, mint a törpe erszényesmókus" ... lásd törpe erszényesmókus? (Fán szakaszban, jegyzet 133). Gg. AnyÜzenet 2020. február 11., 22:54 (CET)

Ulam-spirál[szerkesztés]

Töröltem a bejegyzésedet Bolyai Jánosról, mert az nem igaz, a forrás teljesen hiteltelen. Szépirodalmi (bevallottan fikció) művet nem szoktunk tudományos eredményekre forrásnak megadni. Ha a Bolyaiak élete és munkássága érdekel, akkor olvass inkább hiteles emberektől: Kiss Elemér (matematikus), Weszely Tibor, Szabó Péter Gábor (matematikus), Oláh-Gál Róbert, és persze vannak még sokan. Wikizoli vita 2020. február 15., 18:34 (CET)