Szerkesztő:Szalakóta/archivum10

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Archív[szerkesztés]

archívum archívumA

archívum2 archívum2A

archívum3 archívum3A

archívum4 archívum4A

archívum5 archívum5A

archívum6 archívum6A

archívum7 archívum7A

archívum8 archívum8A

archívum9 archívum9A

Üdvözlet[szerkesztés]

Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Szalakóta/archivum10!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Cassandro Tahdita+Streit... 2008. április 6., 21:46 (CEST)

Ampère-törvény[szerkesztés]

Üdv! Te bizonyára érted ezt ebben a szócikkben, hiszen te ellenőrizted, de nem tudnád valahogy úgy átfogalmazni, hogy a mondat épkézláb legyen:

Ampere törvény:az áramok közötti erőhatás egyenesen arányos az áramokkal a párhuzamos együttfutás hosszávales fordítottan arányos a köztük levő távolsággal.

Meg ez a képlet is: F=k*(I1*I2*l):d... Köszönöm, – Vépi vita 2016. január 6., 14:25 (CET)

Műselyem[szerkesztés]

Kedves Szalakóta, Műselyem szócikkem kiemelt lett. Köszönöm pártoló szavazataidat. Üdv. – Elkágyé vita 2016. január 13., 20:27 (CET)

Műlépkészítés[szerkesztés]

Szia! Nem lenne jobb a szócikknek a műlép nevet adni? Az összes linkelt wikiben a főnévi alak szerepel. Csigabiitt a házam 2016. január 13., 22:23 (CET)

Na jó, a műlépkészítés is főnév... Csigabiitt a házam 2016. január 13., 22:27 (CET)

Lódarázs[szerkesztés]

Szia Szalakótaǃ Átolvastam a cikket. Két észrevételem lenneː A szúrása fejezetben kicsit zavarónak tartom, hogy egy bekezdésen belül szerepel, hogy csípése inkább szúrás, két mondattal lejjebb pedig hogy csípni is tud, az pedig inkább harapás. A másik, hogy egy ember megöléséhez 500-1000 csípés kell, de két mondattal lejjebb, hogy allergiás reakció esetén akár halált is okozhat. Nem lenne szerencsésebb egy olyan mondat, hogy egy ember megöléséhez 500-1000 csípés kell, de allergiás reakció esetén akár halált is okozhat? Az Élelemszerzés fejezetben van egy rossz ref, de nem találtam meg a hibát. Egyébként jónak találtam.VC-süzenet 2016. január 20., 20:41 (CET)

Az utolsó bekezdésnél a "Rusina" előtt, látszik a ref eleje, a pont után a ref vége jel.VC-süzenet 2016. január 20., 20:58 (CET)

időpontok[szerkesztés]

Csá! A bevezetőben csakúgy jó hozzá írni az idő pontot, ha mindegyikhez megvan mettől meddig, mondjuk így még ha legalább mindegyiknél a kezdő van meg elmegy, de más esetben elég a box, nem kell mindig mindent a bevezetőbe beírni, ha csak részben van meg. --Vakondka vita 2016. február 4., 19:54 (CET)

Ha meglesz mindegyikhez a befejező dátum, úgy is vissza kerül, a részben hiányos infók pedig mentve vannak a laptöriben. --Vakondka vita 2016. február 4., 19:57 (CET)

Humán papillomavírus[szerkesztés]

Kedves Szalakóta! Kérlek indokold meg, miért törölted a szerkesztésemet a szócikkből. 1. Töröltem a férfi és nemi szervet tartalmazó fotókat. Válasz előtt kérlek tanulmányozd át a szócikk vitalapján a törléshez írt részletes indoklásomat. 2. Töröltem az elfogult, burkolt reklámot tartalmazó, nem független, nem élő külső hivatkozásokat. Ezek nem férnek össze a wikipédia irányelvekkel. Érdemes megnézni az angol wikipédia szócikket (https://en.wikipedia.org/wiki/Human_papillomavirus), abban milyen szintű külső hivatkozásokat használnak. Visszaállítottál például 3 nem működő linket (MedicHelp + http://www.mcd.hu/netdoki/betegsegek/daganat/cikkek/011028nd.htm + http://www.viranyosklinika.hu/webset32.cgi?MultiMedProfil@@HU@@89@@56445385; ami amúgy e betegségkörben érdekelt egészségügyi vállalkozás honlapjára vezetett valaha), a hpv-centrum link: a betegség elleni védőoltást gyártó gyógyszergyár által támogatott PR-oldal; http://www.gondola.hu/cikkek/45167: egy más laikus weboldalakról összeollózott, eredeti közlést nem tartalmazó PR-cikk. Sajnos, ami tényleg javított volna a cikken, Te sem vettél észre több más hibát,ami már a javításodkor is ott volt: A szövegben hibásan elhelyezett linkek vannak (http://www.jostrust.org.uk/about-cervical-cancer/hpv; http://en.wikipedia.org/wiki/Human_papillomavirus; sőt, még durvább: a szócikk közepébe beszúrt közvetlen webáruház linket! Nem tudom mennyire vagy járatos ezen a szakterületen, amint látod, óriási külső, üzleti nyomás nehezedik erre a szócikkre a kapcsolódó gyógyszergyártók részéről. Kérlek, segíts azirányba, hogy a cikk szakszerű, tényszerű wikipédiás cikk legyen! Köszönöm! --Harom65 vita 2016. február 5., 18:55 (CET)

Kedves Szalakóta! A nemi szervek képeiről: Kérlek, add meg a hivatkozott iránymutatás linkjét, hogy tájékozódhassak. Külső linkek törlése: Vegyük végig tételesen akkor: 1. http://inforadio.hu/hir/belfold/a-ferfiakat-is-fertozi-a-hpv-329773 - Médium laikus hírújság. Valójában PR-cikk, a HPV vakcinát és az adott nőgyógyászt népszerűsíti. Én ilyen megalapozottságú cikket wikipédia eü. témájú szócikkbe nem raknék be. De ez még a legkevésbé problémás, tőlem maradhat is. 2. http://inforadio.hu/hir/tudomany/mi-okoz-leggyakrabban-peniszrakot-299194 - a.) Médium: laikus hírújság b.) PR-cikk, konkrét terméknevek szerepelnek benne. Ehelyett a szócikkbe kellene a kutatás információtartalmát beírni, és a kutatásról szóló hiteles forrást megadni linkként. Törlendő. 3. http://www.viranyosklinika.hu/webset32.cgi?MultiMedProfil@@HU@@89@@56445385; egészségügyi magánvállalkozás honlapjára vezet. Törlendő. 4. http://hpvcentrum.hu/index.php: - A HPV elleni vakcina gyártója által támogatott PR-oldal, közvetett, burkolt PR- és reklámtartalommal. Nem független forrás, wikipédiában nem elfogadható. Törlendő. 5. http://www.medichelp.hu/ Halott link, nagy valószínűséggel eü. magánvállalkozásé, ellenőrizni nem tudom, de ha egy állami, tudományos intézményé lenne, nagy valószínűséggel működne, és nem magáncég jellegű domainneve volna. Szerintem törlendő, de minimum archiváld (halott link lehetőleg ne maradjon egy szócikkben!). 6. http://www.genoid.net/lakossag/category/human-papillomavirus-hpv/ Genoid eü. magánvállalkozás honlapja, fizetős eü. szolgáltatásokkal. A cikk nem más, mint egyik szolgálatásuk mellé írt népszerűsítő anyaguk. Nem független forrás, nem szakmailag igazolt forrás. Törlendő. 7. http://www.gondola.hu/cikkek/45167: Médium: laikus média. Forrás: más laikus weboldalakról összeollózott, eredeti közlést nem tartalmazó PR-cikk. Megbízhatóság: nulla. Wikipédiába nem elfogadható. Törlendő. 8. http://www.mcd.hu/netdoki/betegsegek/daganat/cikkek/011028nd.htm - Halott link. Uaz, mint 5. Szerintem törlendő, de minimum archiváld (halott link lehetőleg ne maradjon egy szócikkben!). 9. http://nemibeteg.lap.hu/ - Túl általános, laikus oldal. Nem indokolt a HPV szócikkhez linkelni. Szerintem törölheted. 10. http://vedooltas.lap.hu/ - Túl általános, laikus oldal. Nem indokolt a HPV szócikkhez linkelni. Szerintem törölheted.

Szócikken belüli külső linkekről Ha hasznos lenne a link: Erre van irányelv, hogy szócikken belül ne helyezzünk el külső linkeket. Forrásként kell a szövegbe beszúrni, vagy a végére külső hivatkozások listájába tenni. 1. http://www.jostrust.org.uk/about-cervical-cancer/hpv; Angol nyelvű. Én nem tudom az ezzel kapcs. irányelvet, szabad idegennyelvű linkeket berakni? Ha igen, akkor tartalmilag indokolt? Mindenesetre így, szócikken belüli külső linkként ne hagyd benne! 2. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_papillomavirus; Külső link cikkben. Angol nyelvű. Rendezd légy szíves! 3./id/00005_Indonal_woman_30db|indol-3-karbinol"Megjelent egy új találmány a HPV megelőzésére, kezelésére. Az indol-3-karbinol tartalmú étrend-kiegészítő nők és férfiak számára, amely az antigének inhibíciójával segíti a HPV módosult sejtek normális fenotípusú sejtekre való átalakulását és támogatja a daganatos és humán papillomavírussal fertőzött sejtek beprogramozott elhalását." > http://www.wellnesswebaruhaz.hu - Ez a rész egy reklámszándékú beszúrás. Azonnal törlendő! Amivel nem értesz egyet, légy szíves, tételesen indokold, ha egyetértesz, kérlek javítsd megfelelően a szócikkben. Köszönöm! – Harom65 vita 2016. február 7., 11:09 (CET)

Kedves Szalakóta! "A működő linkekben nem találtam reklámot." - Tételesen megírtam, hogy szerintem melyik hivatkozással mi a probléma. Kérlek, Te is tételesen válaszolj a felvetéseimre, indokold meg, miért nem értesz egyet az adott érvvel.

Képügy: Köszönöm a linket. --Harom65 vita 2016. február 8., 14:09 (CET)

Méhek[szerkesztés]

Szia! Nem volna kedved a b:Kertészet/Méhészet fejezetet megírni? Bármit megváltoztathatsz és akár az itteni méhekről szólókat is beilleszheted. Örülnék ha megcsinálnád. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2016. február 6., 23:02 (CET)

Köszönet és kérés[szerkesztés]

Szia! Köszönöm, hogy átolvastad a rózsák háborújáról írt cikkemet. Az általad kért javításokat megcsináltam, pontosítottam a hűbéres-vazallus kapcsolatot. Kérlek, ha más hibát nem találtál, támogasd a kiemeltté válását. Köszönettel híved, Dudva vita 2016. február 7., 13:15 (CET)

Nehezen adod meg magad! :) A jobbágyok a seregek kisebbik részét adták, ezért beleírtam, hogy „jobbágyaik kis részét érintette”. Dudva vita 2016. február 7., 20:38 (CET)

Hivatkozás kellene erre[szerkesztés]

Amit nemrég írtál, erre: "vagy azt, hogy egy nyelvet az ördög nyelvének nyilvánítsanak." jó lenne valami hivatkozás, mert nem értem miért kell ezt beírni. És ha én nem értem lehet hogy az olvasók sem. Kérlek magyarázd meg Üdvözöl – Konstant vita 2016. február 27., 22:39 (CET)

Böngésző[szerkesztés]

Szia!

Nem írod a személyes lapodon, hogy milyen böngészőt használsz. Én kizárólag Firefoxot használok, és ebben a beépített helyesírás-ellenőrző aláhúzza az olyan kifejezéseket, mint "ionizácó", "elektromikroszkóp", "hopgy".

Érthetetlen számomra, hogy mások ezeket a hibásan írt szavakat hogy nem veszik észre. (a "Plank-állandó"-t is javítottam az elektron szócikkben, bár az nem volt aláhúzva, de eléggé feltűnő volt).

Ha olyan böngészőt használsz, ami a fenti kifejezéseket nem húzza alá, akkor azt javaslom, hogy próbáld ki a Firefox böngészőt. (most megnéztem az oldalt Chrome böngészővel és nem húzta alá a hibásan írt szavakat). misibacsi*üzenet 2016. február 28., 07:52 (CET)

Szia!

A nyelvek között a magyart kell választani az ellenőrzéshez. (jobb gomb, "nyelvek"). Esetleg "szótárak hozzáadása", mert lehet, hogy nincs hozzáadva a magyar szótár. misibacsi*üzenet 2016. február 28., 11:43 (CET)

Nekem azonnal aláhúzza az ismeretlen szavakat, nincs késleltetés, csak a szövegbe kell kattintanom. misibacsi*üzenet 2016. február 28., 13:33 (CET)

Királykeselyű[szerkesztés]

Szia!

A királykeselyű kiemelt szócikk lett! Köszönöm szépen, hogy tanúsítottad! Üdv. DenesFeri vita 2016. február 28., 12:43 (CET)

Elektron - forráshiány[szerkesztés]

Szia!

Látom szerkesztetted többször a szócikket. Én csak a figyelőlistámon tartom, de nem foglalkoztam a tartalmával, így nem tudom megítélni, hogy jogos-e a "forráshiány" sablon a cikken. Ha szerinted nem jogos, akkor kérlek távolítsd el nyugodtan a sablont. Ha esetleg jogosnak ítéled meg, akkor tudnál megadni néhány forrást a cikk végén? Vagy tényleg hiányzik belőle valami? Ha utána kellene nézni valami konkrétumnak, annak utána tudok járni. misibacsi*üzenet 2016. március 1., 17:50 (CET)

Rózsák háborúja[szerkesztés]

Köszönöm, hogy szavaztál rá! Dudva vitalap 2016. március 11., 14:22 (CET)

Az év szócikke 2015[szerkesztés]

Az év szócikke 2015
A 2015-ös Az év szócikke versenyen a Logaritmus című szócikked műszaki és alkalmazott tudományok kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálok! OrsolyaVirágHardCandy 2016. március 15., 20:24 (CET)


A versenyhez kapcsolódó díjátadóra április 9-én fog sor kerülni, a részleteket lásd itt. A részvételedre mindenképp számítok, kérlek a hivatkozott lapon jelezd, hogy tudsz-e jönni! OrsolyaVirágHardCandy 2016. március 15., 20:24 (CET)

Outreachy[szerkesztés]

Szia,

az Outreachy-ben való részvételhez

  • kell találnod egy olyan feladatot, ami elég komplex (de nem túl komplex) egy 3 hónapos projektre, és amennyiben valamilyen Wikimédia projektet érint a változtatás, akkor az a közösség egyetért vele. Itt találsz ötleteket, meg itt a "featured" oszlopban (bár azokra többnyire már van jelentkező), meg itt is, bár az utóbbi listából sok túl egyszerű vagy túl bonyolult. (Ha megírod, hogy milyen témájú feladatok érdekelnek, illetve milyen technológiákkal dolgoznál szívesen, akkor keresek ezek közül pár alkalmasnak tűnőt.)
  • kell találnod két mentort a feladathoz.
  • kell írnod egy jelentkezést (itt le vannak írva a részletek, itt a "submitted" oszlopban találsz példákat). Ezt lehet akár a mentorkeresés előtt is (és nyilván könnyebb úgy mentort találni, ha meg tudod mutatni, hogy pontosan mi lenne a projekt), csak kárbaveszhet a ráfordított idő, ha az adott téma egy mentort sem érdekel.
  • kell csinálnod egy "mikrokontribúciót", ez tipikusan valami egyszerű hibajavítás ami lazán kapcsolódik a projekt témájához (vagy nem), és demonstrálja, hogy elboldogulsz az alapeszközökkel (git, gerrit, Phabricator). Ha írtál jelentkezést, akkor kérheted, hogy javasoljanak ilyet.

A határidő minderre jövő kedd. – Tgrvita 2016. március 17., 01:49 (CET)

Nem maradsz le semmiről, évente kétszer van ilyen, és mindenki csak egyszer vehet rajta részt. – Tgrvita 2016. március 20., 21:51 (CET)

Pl. most. --Tgrvita 2016. október 8., 02:09 (CEST)

[szerkesztés]

Jé, mi készül egy másik szerkesztőnek köszönhetően: Szalakóta :-)? Apród vita 2016. március 18., 21:52 (CET)

Akkor ennek a szócikknek a helyére átirányító lapot lenne érdemes tenni (az európai szalakótára írányítva át), még mielőtt más is szócikket akarna írni a szalakótáról. Apród vita 2016. március 19., 17:24 (CET)

Stop![szerkesztés]

Már válaszoltam a saját vitalapomon, de ezek szerint nem olvastad. Kérlek NE spammeld végig a huwikit a Húsvéti üdvözleteddel, mert a wiki nem erre való és mert OFF. A Kocsmafalra már amúgy így is kitetted az jókívánságaidat. Ha üzenni szeretnél a közösségnek, akkor e-mailben tedd meG4 Megértésedet köszönöm! OrsolyaVirágHardCandy 2016. március 28., 17:57 (CEST)

  • Sajnálom, ha úgy gondolod, hogy a Wikipédia kizárólag adok-kapokról szól, amiben egyetlen emberi megnyilvánulásnak sincs helye. Nekem (és feltételezem, még sok másnak is) jólesett a jókívánság. Ha nem értesz vele egyet, sajnálom. Megértésedet köszönöm. – Livvyfan vita 2016. március 29., 00:33 (CEST)

Re:Húsvét[szerkesztés]

Köszönöm a jókívánságot!
– Jávori István Itt a vita 2016. március 29., 11:54 (CEST)

Köszönöm, Neked is kellemes ünnepeket! --XXLVenom999 vita 2016. március 28., 18:10 (CEST)

Köszönöm szépen, viszont kívánom! – Vadaro vita 2016. március 28., 18:13 (CEST)

Köszönöm és viszont kívánom Neked is! Ogodej vitalap 2016. március 28., 18:17 (CEST)

Köszönöm szépen, én is viszont kívánom!--Linkoman vita 2016. március 28., 18:21 (CEST)

Köszönöm.– Szenti Tamás vita 2016. március 28., 18:22 (CEST)

Köszönöm, viszont kívánom! :) --Fmvh vita 2016. március 28., 18:24 (CEST)

Köszönöm szépen, viszont kívánom! – Pagony foxhole 2016. március 28., 18:34 (CEST)

Köszönöm szépen, én is kellemes ünnepeket kívánok neked! Apród vita 2016. március 28., 18:36 (CEST)

Jobb későn, mint sohaǃ Remélem a Tiéd kellemes volt. – Rakás vita 2016. április 4., 15:06 (CEST)

Köszönöm szépen, viszont kívánom! 12akd vita 2016. március 28., 18:40 (CEST)

Köszönöm szépen, neked is boldog húsvétot kívánok! --Sphenodon vita 2016. március 28., 18:42 (CEST)

Köszönöm a jókívánságot és én is kellemes ünnepet kívánok. – Elkágyé vita 2016. március 28., 18:45 (CEST)

Köszönöm szépen, remélem, neked is jól telt a húsvét! :) - nyiffi üzenj! 2016. március 28., 18:47 (CEST)

boldog húsvétot. Szajci pošta 2016. március 28., 18:48 (CEST)

Köszönöm, Neked is!-Történelem pWas gibt's Neues? 2016. március 28., 18:59 (CEST)

Köszönöm a jókívánságot, és remélem, jól telt a Húsvét! - vitorlavita 2016. március 28., 19:03 (CEST)

Köszönöm szépen, viszont kívánom! – Battila27 vita 2016. március 28., 19:29 (CEST)

Köszönöm, viszont kívánom! :) – Mameilon vita 2016. március 28., 19:38 (CEST)

Köszönöm szépen, viszont kívánom! --Tulipanos vita 2016. március 28., 20:13 (CEST)

Köszönöm, boldog ünnepeket! misibacsi*üzenet 2016. március 28., 21:19 (CEST)

Köszönöm én is, viszont kívánom! --Gyantusz vita 2016. március 28., 21:34 (CEST)

Köszönöm! Neked is boldog húsvétot!--Neo vita 2016. március 28., 21:45 (CEST)

Neked is! Piraeus vita 2016. március 28., 22:25 (CEST)

Köszönöm szépen. Bízom benne, hogy nem kapok spammelésre figyelmeztető üzenetet azért, mert megköszöntem neked. Csigabiitt a házam 2016. március 28., 23:07 (CEST)

Köszönöm szépen, viszont kívánom! Steinbrück Ottó Panaszfüzet 2016. március 28., 23:47 (CEST)

Utólagosan is nagyon köszönöm és ha nem volna már késő, viszont is kívánnám. Sajnos nálunk nem úgy sikerült, mint terveztük. Következő cikkem félek, a macskák laphámkarcinómájáról fog szólni:( – Livvyfan vita 2016. március 29., 00:38 (CEST)

Köszönöm. – Vépi vita 2016. március 29., 06:23 (CEST)

Köszönöm szépen és viszont kívánom! --Sasuke88  vita 2016. március 29., 07:12 (CEST)

Utólag is köszönöm! – Hkoala 2016. március 29., 07:34 (CEST)

Köszönöm a kedvességedet! – HuckFinn vita 2016. március 29., 07:56 (CEST)

Köszönöm, kedves Szalakóta, és bár késésben vagyok, viszont kívánom! --Ronastudor vita 2016. március 29., 08:14 (CEST)

Köszönöm szépen! DenesFeri vita 2016. március 29., 10:16 (CEST)

Megkésve bár, viszont kívánom, és minden szépet és jót úgy általában. Amator linguarum vita 2016. március 29., 10:26 (CEST)

Köszönöm és hasonló jókat neked is! --Lalo5555 vita 2016. március 29., 11:05 (CEST)

Köszönöm szépen, Neked is hasonlókat! --Ulrich von Lichtenstein vita 2016. március 29., 11:58 (CEST)

Köszönöm, jólesett az üdvözlet. Mostanában kevesebbet szerkesztek, mert számítógépes gondjaim köz vagyok elveszve. Üdvözlet. MZ/X vita 2016. március 29., 13:34 (CEST)

Elmúlt már, de nagyon köszönöm! Jól esett, bár én nagyon rossz vagyok ebből a szempontból: figyelmetlen. Neked is, utólag, minden boldogságot és szépséget kívánok! Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2016. március 29., 18:02 (CEST)

Köszönöm szépen! Kicsit megkésve én is áldott húsvétot kívánok neked! FarkasgergelyÜzenet 2016. március 29., 19:58 (CEST)

Megkésve én is köszönöm! --Sir Morosus vita 2016. április 1., 13:28 (CEST)

Boldog wikiszülinapot[szerkesztés]

... kívánok! --Rlevente üzenet 2016. április 1., 15:52 (CEST)

Az év szócikke különdíja[szerkesztés]

Kedves Szalakóta!

Az év szócikke verseny különdíja

Téged, mint Az év szócikke verseny egyik legsikeresebb szerkesztőjét a Wikimédia Magyarország Elnöksége egy különdíjjal szeretne kitüntetni az április 9-i wikitalálkozón. A megjelenésedre mindképpen számítunk, ezért kérünk, hogy a hivatkozott lapon jelezd, hogy tudsz-e jönni!

Üdvözlettel a projektkoordinátorok, RepliCarter és OrsolyaVirág.

OrsolyaVirágHardCandy 2016. április 3., 18:34 (CEST)

Drótszőrű magyar vizsla[szerkesztés]

Szia! A refeket jó lenne cite webesíteni, kiemelt szócikkben nem lehet pucér link, benne van a forráskövetelményben is. Xia Üzenő 2016. április 21., 10:19 (CEST)

Nyuszika[szerkesztés]

Nem tudom az e-mailt megkaptad e, különben már előtte beszélem vele, említette szívesen lenne. – Vakondka vita 2016. május 25., 08:34 (CEST)

Az említésnél azért tettem ki azt a szöveget, hogy a többiek is tudják, már előtte megkérdeztem tőle. – Vakondka vita 2016. május 25., 13:33 (CEST)

WT[szerkesztés]

Szia!

Gratulálok! Újra bekerültél a WT-be. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. május 31., 00:23 (CEST)

Wt. választás[szerkesztés]

Szia!

Gratulálok megválasztásodhoz!

Köszönöm, hogy válaszoltál a választás lapján feltett kérdésekre. Ígéretemhez híven írtam néhány javaslatot a vitalapra.

További, örömteli szerkesztést kívánok! Üdvözlettel: – Kispados vita 2016. május 31., 02:12 (CEST)

Baptizmus túlwikisítés[szerkesztés]

Kedves Szalakóta! Visszavontad a túwikisítés feloldásomat a Batpizmus szócikkben. De én újra megcsináltam. Úgy tudom, a Wikipédián mindig is az volt a szabály, hogy csak az első előfordulásakor kell egy szót wikisíteni. Én is volt, hogy túlwikisítettem régen, de erre felhívták a figyelmem. Amennyiben ezzel nem értesz egyet, vagy én tudnám rosszul, mert azóta változtak a szabályok, kérlek, linked be az erre vonatkozó szabályt számomra. Köszönettel, és további jó munkát: – Szipucsu vita 2016. július 17., 13:17 (CEST)

Megkaptam válaszod, köszönöm! Szóval ha jól értem, nem lehetett a korábbi szerkesztést máshogy visszavonni, csak az enyémmel együtt, amivel utána módosítottam. – Szipucsu vita 2016. július 20., 10:40 (CEST)

Jégkorszak – A nagy BUMM[szerkesztés]

Szia! Ellenőríznéd a cikket? Köszi! – Proki vita 2016. július 19., 12:28 (CEST)

Macedónia címere[szerkesztés]

Kedves Szalakóta! Biztos, hogy az oroszlános az érvényes címer? A mecedón oldalon https://mk.wikipedia.org/wiki/Грб_на_Македонија vagy a macedón Igazságügy Minisztérium oldalán http://www.justice.gov.mk/ vagy a Legfelsőbb Bíróság oldalán http://www.vrhoven.sud.mk/VSUD/MatraVSUD.nsf/PravnaPodelba.xsp nem azt látom. SepulturaP's.box 2016. augusztus 17., 17:15 (CEST)

Itt sem: http://www.president.gov.mk/en/about-macedonia/state-symbols.htmlSepulturaP's.box 2016. augusztus 17., 17:23 (CEST)

Csak a régi képet tehetem be. Az oroszlános vagy kamu, vagy valaki elkapkodta és egy tervet megvalósultnak gondolt. – SepulturaP's.box 2016. augusztus 17., 17:48 (CEST)

Figyelmetlenség[szerkesztés]

Szia Szalakóta! Nem értem, hogy ellenőrizhet járőr egy ilyen változtatást (az infoboxparaméter elrontására gondolok). – Ákos97 почта 2016. augusztus 20., 08:49 (CEST)

Szia Szalakóta! Csak a véleményedet szeretném kikérni. Ilyen bevezetőről mi a véleményed? – Vakondka vita 2016. augusztus 23., 22:45 (CEST)

A Shimmer és Shine, a dzsinn testvérek egy amerikai-kanadai animációs rajzfilmes televíziós sorozat, melyet Farnaz Esnaashari-Charmatz alkotott. Amerikába a Nickelodeon, Kanadába a Treehouse. A sorozat premierje 2015. augusztus 24-én volt. Magyarországon pedig 2015. november 23-án. Magyarországon pedig 2016. augusztus 6-án a RTL Klub.

Csak nekem így elég értelemszerűen, láthatóan nagyon rossznak tűnt, te meg így hagyva jóváhagytad ezt a bevezetőt, ahelyett, hogy kijavítottad volna, egy elfogadhatóra. – Vakondka vita 2016. augusztus 24., 09:40 (CEST)

Bár elsősorban a durva szűrés a feladatod, a vandalizmus és jogsértő másolmányok kiszűrése. A cikk tartalma az kérdéses, de ennyire feltűnően rosszul megírt bevezetőt, azért szerintem illik javítani. Nem tragédia, se ez az eseted, se amit Ákos említett, de legközelebb majd figyelj a cikk rontására, meg az erősen rosszul megírt bevezetőkre. – Vakondka vita 2016. augusztus 24., 09:45 (CEST)

Ez viszont egy port ismertetőjének egy darabja volt, amit jóvá hagytál. – Vakondka vita 2016. augusztus 24., 10:17 (CEST)

Biancát hiába hívják randira a környék legmenőbb srácai. Nem mintha túlságosan tartózkodó lenne, de morc apja a fejébe vette, hogy míg Bianca nővére, Kat otthon ül, húgának is tilos a bulizás. Kat azonban kiállhatatlan, goromba pokróc, nincs senki, aki ki merne kezdeni vele. Amíg színre nem lép egy srác, aki jobban akarja Biancát a többieknél.

Ez sem tragédia, de legközelebb nézz körül, hogy nem e másolt valahonnan a szöveg, pláne ha egy anon írja be., mert a jogsértő másolmányok kiszűrése az feladatod, meg a vandalizmus kiszűrése is. – Vakondka vita 2016. augusztus 24., 10:17 (CEST)

Nem kell átvegyem, te kedves szerkesztő vagy hozzám, csak említettem neked, mik azok amikre célszerű figyelni, nem írtam rossz vagy. – Vakondka vita 2016. augusztus 24., 17:53 (CEST)

Szia! A 2004. évi nyári olimpiai játékok szócikkben egy apró javítást végeztél az infoboxban, és ellenőrzötté tetted a szócikket, közben nem vetted észre a Dani190 által előtted elkövetett két vandálkodást. Ezt a változatot hagytad jóvá. Ha egy kicsit lepörgetsz a szócikkben, rájössz, mire gondolok. Közben én már javítottam, és csak azért szólok, hogy máskor jobban figyelj oda, mi történt előzőleg a lapon. További jó (és pontos) szerkesztéseket kívánok Üdvözlettel – Dodi123 vita 2016. október 6., 21:20 (CEST)

Szenilla nyomában[szerkesztés]

Szia Szalatóka!

Nagyon szépen megkérlek ne vond mindig vissza a szerkesztésemet ebben a cikkben. Az oldalt én hoztam létre nagyon régen, én írtam a cselekményt, a szereplők táblázatot a forrásokat és minden mást. És véleményem szerint ahogy a táblázat az én szerkesztésem által kínéz úgy jó, mert nagyon elcsúfítja ha annyi ismeretlen rublika van a szereplőkhöz zsúfolva. Szóval kérlek szépen ne vond vissza amiket csinálok. Előre is köszönöm. Ertonien vita 2016. augusztus 20., 21:31 (CEST)

Javítások: "Váltó (értékpapír)" szócikk[szerkesztés]

Szia! A "Váltó (értékpapír)" szócikkben, a "Követelést megtestesítő értékpapírok még a váltón kívül a csekk, a kötvény, a letéti jegy." mondat elé, át tudnád rakni e szócikk tartalomjegyzékét?
És, tudnád törölni ezt?
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Idegen_valto_1942.pdf
Köszi.
2016. VIII. 30. Teofil

....

"...de kérhetsz törlést te is, ha ráteszed ezt: {{az}}." -- Nem tudom rátenni, mert nem tudom hova.
/Legfeljebb majd lesz jobb, amivel felülírom./

2016. VIII. 30. T.

....

Szia Szalakóta!
Ennek a törlését is kérhetném a fentiek szerint?
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Valto_kiserojegyzek_1987.pdf
Köszi.
2016. IX. 30. T.

....

Szia Szalakóta!

2016. okt. 15-én megtaláltam, hogy a Váltó (értékpapír) mely államokra terjed ki. (Nagyon örültem szakmailag.) És azt is megtaláltam, hogy az aláírása óta, mely államok ratifikálták azt stb. Semmilyen magyar dokumentum, nem közli ezt; úgy el van felejtve ez az egyébként jogilag létező, belföldön és külföldön egyaránt jelenleg is használható értékpapír. A genfi dokumentumokat pdf formátumban letöltöttem, forrást megadtam, és feltöltöttem a wikipédiára, ami a "Teofil közreműködései"-ben találsz. Beraktam a Váltó (értékpapír) szócikkbe ezt a szakaszt:

Az egyezménnyel kapcsolatos hivatalos (francia nyelvű) dokumentumok:
Convention texte...
Convention destinée...
Convention relative...
Convention portant...

Azt tervezem, hogy majd ide hozzá vagy mögé vagy utána linkelem ezeket; mindegyik pdf-et a saját szöveges párjához.
Tudnál segíteni ebben? Már két kritikát kaptam a tárhelyőröktől, miért töltöttem ezeket ide fel.
Szerintem jó helyen vannak/lesznek itt; rajtam kívül szerintem senki meg nem kereste volna mikrószkópikusan.

Üdv.

2016.X.17. - T.

....

Sajnos fájlügyben nem tudok segíteni. Mehetsz a jogi vagy a Képek kocsmafalra. - Szalakóta, 2016. október 17., 17:46 (CEST)

Megoldom, belinkelem másképp. Lehet, fájltörléseket kérek.

Teofil, 2016. X. 21.

Arina[szerkesztés]

Szia, én Tamás vagyok ebben a magyar 'arany' eredeztetésben, viszont a szláv nyelvekben aligha jelent békét, az oroszban az Irina variánsa, ami a ruwiki szerint a görög εἰρήνη 'béke' szóból jön. Szóval meg kéne még egyszer nézni valahol, ha már a Ladó nem hozza. – Pagony foxhole 2016. szeptember 3., 21:54 (CEST)

Soy Luna[szerkesztés]

Miért vontad vissza Fromiadrian szerkesztését? Az IP nem adott forrást a szerkesztéséhez. nyuszika7h vita 2016. szeptember 6., 23:02 (CEST)

Való Világ sablon[szerkesztés]

Szia! Majka soha nem vezette a Való Világot, azért szedtem ki a sablonból. – Peti817172M * Vita 2016. szeptember 11., 02:28 (CEST)

Re: Második világháború[szerkesztés]

Nem egészen értem az összefüggést, de azért is csak pár szerkesztést csináltam, mert észrevettem a hibát. DVTKstadion 2016. szeptember 13., 12:35 (CEST)

Pindúr pandúrok[szerkesztés]

Szia Szalakóta! Köszi a javítást, ezt most jól csináltad. :) – Vakondka vita 2016. szeptember 19., 21:49 (CEST)

Cyberton[szerkesztés]

Szia 53. rész nincs, amit jóváhagytál, utána néztem, most sincs semmi problem, legközelebb jobban körül nézel. :) – Vakondka vita 2016. szeptember 22., 12:53 (CEST)

Ezért sem hibáztatlak, részben jót teszel, másrészt majd én rendezem, néha a pár társam is majd segít. – Vakondka vita 2016. szeptember 22., 20:09 (CEST)

GAIA Zenei Fesztivál[szerkesztés]

Szia, le tudnád ellenőrizni az új szövegeimet a GAIA lapnál?

KÖszi,

Kottalany vita