ÖKO-Kord Országos Nonprofit Kft.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. a hulladékhasznosítást koordináló szervezetek egyike, amely csomagolási hulladék anyagok gyűjtését koordinálja, és ezzel a környezetvédelmi termékdíj fizetésre kötelezett vállalkozások működését segíti.

2007. év végén hozták létre magyarországi magánszemélyek, importőr és gyártó cégek. A koordináló szervezet a csomagolóanyagot kibocsátó vállalatok környezetvédelmi irányelvekben megfogalmazott és jogszabályban rögzített visszagyűjtési kötelezettségét biztosítja, csomagolási hulladék-kezelő cégek bevonásával.

Az Öko-Kord 2008-ban több mint 9300 tonna csomagolási hulladékból közel 8000 tonna újrahasznosítását tette lehetővé azáltal, hogy a visszagyűjtött anyagokat feldolgozó cégekhez közvetítette.

A cég kiemelt feladatának tekinti a lakossági tájékoztatást, oktatást a szelektív hulladékgyűjtés széles körben való elterjesztése érdekében. Így a VPOP és az Öko-Kord a helyi iparkamarákkal együttműködve tart konzultációval egybekötött ingyenes tájékoztató rendezvényeket,[1] illetve általános és középiskolák részére hulladékgyűjtést szervez egész évben.[2]

Források[szerkesztés]

  1. Oszvald Péter: Pécsett tartott előadást a termékdíjakról az Öko-Kord[halott link], HelyiLapok Online
  2. Szelektív hulladékgyűjtés Budapest iskoláiban Archiválva 2008. szeptember 12-i dátummal a Wayback Machine-ben, fisz.hu, 2008. szeptember 2.