Vita:Vidovszky Béla

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Rodrigo 14 évvel ezelőtt

Van egy nagyon jó Vidovszky Béla szócikk.

Ehhez szeretnék néhány festményt feltölteni. VB 37 éve halt meg. A festmények az én tulajdonomban vannak és a fényképeket róluk is én készítettem.

Lehet-e feltölteni ezeket és milyen kóddal? Valahol azt olvastam, hogy a festő halála után még 70 évig védettek az alkotásokról készült fényképek.

Segítséget előre is köszönöm.

Réthy Imre

Üdv!

A kiállítás joga 69. § (1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról) (2) Képzőművészeti, fotóművészeti, építészeti és iparművészeti alkotás kiállításához a szerző beleegyezése szükséges.

35. § (3) Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről számítógéppel, illetve elektronikus adathordozóra mással készíttetnek másolatot.

A tulajdonjog nem keletkeztet semmilyen szerzői jogot önmagában. Az lehetséges, hogy a tulajdon átszállásakor a szerző ad a kép tulajdonosának felhasználási jogot is, de képeknél ez nem tipikus. Emiatt az internetre sem teheti fel erre vonatkozó engedély nélkül és CC licenc alá sem mehet, hiszen azt csak a jogosult teheti. idézet forrása: [CC-Hungary tulajdonjog és szerzői jog kapcsolata]

Tehát sajnos csak az örökösök engedélyével!– Rodrigó 2009. december 25., 13:25 (CET)Válasz

Áthozva a Wikipédia:Személyes adatok publikálása lapról[szerkesztés]

Kiegészítés a Vidovszky Béla címszóhoz, ill. életrajzi adataihoz:Vidovszky enteriőrt vásárolt 1915-ben a magyar, 1920-ban az olasz király. Legszebb enteriőrjeit az egyik Eszterházy kastélyban készítette, képeit a herceg megvásárolta, majd 1945-ben a telejes berendezéssel együtt, e képeket is külföldre menekítette. (A képeket fényképről ismerjük) Gerevich Tibor jeles művészettöténész úgy nyilatkozott, hogí "Vidovszky kora Európájának legkiválóbb enteriőristája". Láng Miklós Vidovszky kutató (Kutatási anyagom a Magyar Nemzeti Galéria Dokumentációjában megtalálható.) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Láng Miklós (vitalap | szerkesztései) 2013. március 2., 09:33