Vita:TISAX

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pkunk 2 hónappal ezelőtt a(z) Reklám témában

Saját magamtól átvett anyag engedélyezettése[szerkesztés]

A TISAX szócikkben felhasznált szövegek legnagyobb részben mind saját megfogalmazásaim, amelyeket részben itt fogalmaztam meg először, részben pedig eddigi saját de már máshol megfogalmazott anyagaimból vettem át. Az egyik ilyen a https://infobiz.hu/... oldalon lévők, ami a saját cégem honlapja, és a honlap tartalmát is én magam írom. Tehát ehhez az engedélyt magamnak kell megadni, amit természetesen megadok - csak itt nem tudom, hogy hogyan! (Az engedélyek megadásához persze az első kérdés, hogy a Wiki milyen módon várja el annak a jogszerű igazolását, hogy én valóban ki vagyok, és hogy az adott honlap jogszerűen és valóságban az enyém, és a tartalmat is valóban én írtam oda. Tehát hogy aminek az engedélyét megadom magamnak, arra valóban jogosult is vagyok! Ha igen, akkor is kérdés még a hogyan: A leírások egy csomó mindent megadnak, csak a konkrét végrehajtható mintát NEM!!! Ráadásul az sem derül ki, hogy ezt milyen részletességgel és hogyan kell megadni: pl. egész szócikkre elég-e egyszer, vagy bekezdésenként, mondatonként ... vagy hogyan? Amikor egy cikk megfogalmazása felkerül a wiki-re, akkor ezt magába a szócikkbe kell-e beletenni, vagy a szócikk elkészítése mellett ha külön levet kell elküldeni az adminisztrátoroknak, akkor abban milyen módon kell jelezni, hogy melyik szót-mondatot-megfogalmazást honnan vettem, és azokat valóban engedélyezem-e magamnak? - Aki ezt már csinálta, annak lehet triviális ez, de a leírás csak a jogi feltételeket taglalja, és egy konkrét példán nem vezet végig, amiből ezek kiderülhetnének!) Szóval jó lenne tudni, hogy azt hogyan csináljam?

Van még a cikknek egy olyan része, amit tartalmában a német wiki TISAX szócikkből (azt magam lefordítva) vettem át. A forrásoknál ezért is tüntettem fel a német wiki TISAX szócikkét. Nem tudom, ez elégséges-e, vagy a német wikipédiától hogyan lehet a jóváhagyást beszerezni? Mellesleg az abban lévő információt én magam is tudom-tudtam a szakmából, csak az ott lévő publikált frappáns összefoglalás tetszett, ezért használtam azt meghivatkozva őket. (Mondjuk furcsa lenne, ha ezt a Wiki nem engedné, mert ez bármely tudományos munkában vagy disszertációban is megengedett és elfogadott így.)

Szóval kérdésem, hogy pontosan mit tegyek, hogy igazoljam, hogy senki más jogát nem károsítom meg és jogosan teszem közzé ezeket az információkat?

Mellesleg megjegyzem, hogy a TISAX-hoz kapcsolódó magyar nyelvű publikációkat is, amiket a szócikk végén feltüntettem, mind én írtam és tettem közzé. Igazából ennek a szócikknek a megjelentetési célja is az volt, hogy a TISAX most a közeljövőben elvárás lesz az autóipari beszállítók körében, és a legtöbben nem is tudják, mi ez és hogyan kell hozzáfogni. Tulajdonképpen egy könnyen elérhető kezdeti információval és a pár magyar nyelvű szakmai folyóiratban megjelent publikáció közzétételével szeretnék nekik segíteni, hogy el tudjanak indulni. Ezért vannak ezek behivatkozva a szócikk végén. Úgy gondoltam, hogy a - nem üzleti marketinganyag, hanem szakfolyóiratban megjelent publikációk - meghivatkozása és egy rövid általános leírás a TISAX bemutatásáról segíthet sok embernek, és ez nem áll ellentétben a WiKi filozófiájával és lehetőségeivel. Ha tévedtem, akkor kérem ezt megmondani, és végleg törölni a szócikket. Ha talán mégsem, akkor pedig a segítséget a cél megvalósításában.

Üdvözlettel, Dr. Horváth Zsolt (HoZso) HoZso vita 2023. január 23., 01:00 (CET)Válasz

Reklám[szerkesztés]

A cikk nem enciklopédikus, szubjektív és egyoldalú, marketingszöveg. Mint ilyen, törlendő. A wikipédia nem reklámújság és hirdetési felület. A megadott források és linkek a termék oldalára visznek, másodlagos források nincsenek. Más nyelvű wikilapok nem léteznek. A tárgy nevezetessége kérdéses. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2024. március 21., 11:52 (CET)Válasz