Vita:Tóth Ádám (egyértelműsítő lap)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Hrubi család története, és a Vasasi Füstölő-é

A Füstölőt a DGT építette 1920-ban. 1925-től Hrubi József és felesége,Gertrúd üzemeltették. Józsi bácsi 1964-ben történt halála után egy ideig Gertrúd, majd fiúk Hrubi János és felesége Juci néni dolgoztak a füstölőben. Jani bácsi és bár gyermekeik Gertrúd és Ferenc sokat segítettek, dolgoztak a füstölőben, nem vitték tovább a vállalkozást, így az 1989-es utolsó füstölést követően végül 1990-ben végleg bezárták a füstölőt, Juci néni 2002-ben elhunyt, Jani bácsi pedig 2007-ben hunyt el.Amíg működött népszerű találkozási pont, a társadalmi élet színtere volt ez a hely.

Tóth Ádám célja, hogy a DGT és a Hrubi család emlékére múzeumként üzemeljen tovább a Füstölő. Szeretném, hogy sok fiatal csatlakozzon, hogy tovább építhessük a helyi közösséget.

Tóth Ádám egy olyan személy, aki szorgalmas, és kitartó munkáját kezdte el , amit ő 2009-óta csinál, 9 éve már! Ádám 7 évesen kezdte, és azért küzd, harcol és nem adja fel, mert neki  a Vasasi  Füstölő fontos és nagyon szeretné ha fel lenne  újítva és hogy megmeneküljön. Ennek érdekében ő mindent megtesz, hogy az épület bent tiszta legyen és körülötte rendezett! Ádám ipari műemlékként, vagyis múzeumként szeretné felújítani a Hrubi család és a bányászok emlékére! 

A Vasasi Füstölőnek új korszaka kezdődött el 28 év után, vagyis bezárása után megkezdődött a Füstölő felújításán Tóth Ádám ezennel 9 éves álmát valóra váltótta!