Vita:Szerbia magyar emlékei, látnivalói

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Fcsaba 15 évvel ezelőtt

Módosítottam a régiók neveit, a következők miatt:

- Dél-Bácska: igaz, hogy Bácska egy része Magyarországhoz tartozik, amit hívhatunk Észak-Bácskának, de a Dél-Bácska akkor is megtévesztő. Dél-Bácska alatt ugyanis ma Újvidéket és környékét értjük. Szerintem legyen csak Bácska; mindenki tudja, hogy miről van szó.

- Nyugat-Bánság: ez már fogósabb. A terület szerb neve Banat. Magyarul is szokás használni, Bánát elnevezéssel, így, ékezettel. A google-teszt is sokkal több találatot dobott ki a Bánátra (a magyar lapok között), mint a Bánságra. Ha erről a területről beszélünk, akkor az ember számára nem az az elsődleges, hogy tudja, most nem Romániában, hanem Szerbiában van, hanem az, hogy Szerbián belül a Tisza melyik oldalán.

- Kelet-Szerémség: földrajzilag igaz, de ez is félreérthető. Vajdaság földrajzi felosztása: Bácska, Bánát, Szerémség. Ezt szoktuk meg, szerintem legyen így.

- Belső-Szerbia: Szerbia tartományok nélküli területének szokásos elnevezése: Közép-Szerbia.

Fcsaba vita 2009. január 27., 12:12 (CET)Válasz

Székelykeve[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Tisztelt Wikipédia összeállítók! Székelykeve az bizony nem Bácskában található! Ezért, kérném, hogy a Bánát címszóhoz sorolják be. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Pali zentáról (vitalap | szerkesztései) 2010. március 16., 16:18