Vita:Rachel Corrie

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alensha 17 évvel ezelőtt a(z) Csonk - Re: Csonk - Szubcsonk - s egyebek témában

Nem is hallottam még a hölgyről. Megj.:nem szoktunk interwikire külső hivatkozásként külön hivatkozni. Ott van ilyen célból az iw. A védett tényez pedig nem sokáig lesz így, szal majd figyelni fogja valaki, mikor veszik le? Nem jó ötlet. NCurse üzenet 2006. május 17., 10:02 (CEST)Válasz


Csonk - Re: Csonk - Szubcsonk - s egyebek[szerkesztés]

Hallo, Alensha!

Most ettol a konkret esettol függetlenül is szeretnem megtudni, hogy mi szamit csonknak? Mondjuk Kadar Janosrol nemetül 10 sor boven eleg, magyarul csonk lenne, az biztos. Corrierol az arabok sem irnak többet, mint mi, az, hogy az amerikaiak meg a sajat allampolgarukrol irnak, az termeszetes. De nekünk ezen a par soron tul nem hinnem, hogy több kell.

Vagy Te hogyan latod? Lea --Dr. Steller 2006. július 6., 15:43 (CEST)Válasz

Szerintem egy csonkot soha ne annak alapján ítéljünk meg, hogy a mi kultúrkörünkben mennyire fontos. A Wikipédia célja minél több infót összegyűjteni. A többi wiki is így gondolkodik (lásd még: miskolci tömegközlekedés cikke a svéd wikiben, a Deszkatemplom a finn wikiben... szerintem rettentően nem izgatja se az átlag svédet, se az átlag finnt egyik téma se :-)

Eddig amúgy annyi van a cikkben, hogy elütötte a bulldózer. Ez önmagában még arra sem tenné érdemessé, hogy szócikke legyen – ha nem látnák a szerkesztők, mennyi van róla az angol wikiben, szerintem simán nem menne át egy törlési szavazáson. Hiányzik pl. a nemzetközi felzúdulás, amit a halála okozott (gyakorlatilag ez tette híressé, nem az, hogy ő az x ezredik ember, aki meghalt a palesztinai konfliktusban), hiányoznak a különböző oldalak véleményei (izraeliek, palesztinok, a bulldózer sofőrjének vallomása, szemtanúk, stb.) Nekem nem igazán van most kedvem megcsinálni, de hátha más belekezd, ha látja, hogy még csak csonk.

Az arab wikipédia a több százmillió arabul beszélő ellenére is kb. ott tart, ahol mi tavaly ilyenkor, nekünk pl. az iszlámról ötször olyan hosszú szócikkünk van, mint nekik, szóval ez annyira nem hivatkozási alap.

Egyébként tudod, miért tanultam meg angolul? Mert magyarul semmi nincs fenn az interneten (gondolom, nagyrészt abból kiindulva, hogy „a magyar parasztot ez úgyse érdekli”.) (Ami fenn van, az meg olyan borzalmas helyesírással, hogy fájdalmas olvasni. Itt a magyar wikiben fokozottan igaz Jimbo azon megállapítása, hogy „miattunk nem szar az internet.”)

A németeket meg alaposabbnak néztem annál, hogy ilyen tízsoros cikkeket írnak :) Ha már Kádárnál tartunk, javítanád a cikkükben, hogy Konkoly-Thege törvénytelen fia volt? Amennyire én tudom, ez csak legenda.

Alensha (üzenet • műveim) 2006. július 6., 19:21 (CEST)Válasz