Vita:Mozaik Kiadó

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pkunk 9 évvel ezelőtt

{{tartalmi segély}}(?)

Kedves Szerkesztők!

Továbbra is szeretném kérni, hogy a szócikkből töröljük a "2014-ben..." kezdetű bekezdést (két mondat). Indoklás: A tankönyvtörvény (http://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/tankonyv/EMMI_tajekoztatas_2014evi_tankonyvrendeles.pdf) nem írja elő, hogy szűkített listát kell készíteni. Ez nem a törvényből következett. Azaz a "tankönyvtörvény miatt" kifejezés tényszerűen nem igaz. A cikk "a kiadó egyetlen kiadványa sem szerepelt" állítás szintén nem fedi a valóságot. A Mozaik Kiadó 38 könyve szerepelt a szűkített tankönyvlistán. forrás: http://www.oktatas.hu/kozneveles/tankonyv/jegyzek_es_rendeles/tankonyvjegyzek

Senki sem tudhatja, hogy a Mozaik indított-e pert, különösen nem lehet tudomása senkinek a per típusáról („kártérítési”). Ez a 9-es számmal megjelölt forrásból (nol) sem derül ki. A fenti cikk (nol) nemzetközi bíróságot említ, de pl. Strassbourban nem lehet kártérítési pert indítani (http://www.europatanacs.hu/pdf/Questions_and_answers_Hungarian_version.pdf)

Tehát a két mondatban négy állítás nem igaz.

Köszönöm szépen. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Julia1962 (vitalap | szerkesztései) 2014. november 26., 07:08


@Julia1962: Kedves Julia1962!

Megszokott dolog, hogy a cégek különféle ügyei bekerülnek a Wikipédia cikkeibe is, ebben nincs semmi rendkívüli. Abban sincs semmi rendkívüli, hogy a cégeknek ez nem mindig tetszik, és igyekeznek a szócikkek szövegét úgy alakítani, hogy (szerintük) jobb fényben tűnjenek fel. Ez a művelet viszont csak egyéni szerkesztőkön keresztül valósulhat meg: szerintem pont ennek vagyunk most tanúi. (ezt később írtam hozzá, Pkunkpalackpošta 2014. december 8., 23:20 (CET))Válasz

A wikipédiacikk nem állítja, hogy a Mozaik kiadó Strassbourban fog pert indítani, csak annyit állít, hogy "kártérítési pert indított". Ez pedig nem csak a NOL cikkében olvasható, hanem a Mozaik kiadóról szóló szinte összes cikkben, amik 2014 április-május környékén jelentek meg. A "Strassbourg" persze előfordul a cikkekben, de a WP cikkben nem.

Cikkgyűjtemény a Mozaik Kiadóról:

Esetleg javítani kéne az említett két mondatot, hogy pl. "a Mozaik Kiadó több száz kiadványából csak 38 könyve szerepelt a szűkített tankönyvlistán", és esetleg "a Mozaik Kiadó a hírek szerint pert szándékozik indítani az állam ellen", ld.pl. privatbankar.hu cikk.

Üdvözlettel, Pkunkpalackpošta 2014. december 8., 17:33 (CET)Válasz