Vita:Lőrincz Mátyás (pilóta)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Gyakorlatilag a linkelt honlap is az "Elfelejtett hősök"-ből dolgozik (forrásmegjelölés nélkül).


   Tisztelt Szerkesztők!

Többször tettem kísérletet, hogy Lőrincz Mátyás Tibor élettörténete, a PUMÁSOK 101. századának egyik Ásza, a leghitelesebb forrásokra támaszkodhasson. Az egyik ilyen hiteltérdemlő forrás Becze Csaba történésztől származik, aki nem más, mint az "Elfelejtett Hősök" című könyv szerzője. A másik nem kevésbé hiteles forrás Bedő Csongor Lászlótól, az az tőlem származik. Ennek oka, hogy Lőrincz Mátyás Tibor nővére Édesanyám, Lőrincz Pálma Emília, akitől megörököltem, a hősi halált halt pilóta összes írásos és fényképes dokumentációját. Ha valaki ez ügyben kételkedik, állok rendelkezésre. Telefonszámom, +36 20 9 357 460, levelezési címem; bedo.csongor@chello.hu.

 Tisztelettel; Bedő Csongor László, okleveles restaurátor-művész
  


       Tisztelt Szerkesztők, Kedves Szabolcs!

A kifogásolt "tartsd tiszteletben a szerzői jogokat,..." -ra a válaszom, hogy természetesen egyetértek. Azért "emeltem" át szó szerint Becze Csaba történész által leírtakat, mert az Ő kutatási eredményei minden kétséget kizáróan helytállóak. Az "átemelés" előtt személyesen is találkoztunk és egyeztettünk Nagybátyám minél hitelesebb élettörténetének bemutatása érdekében. Én csak kiegészítettem az általa leírt, a PUMÁSOKRÓL szóló történelmi adatokat, a birtokomban tudható, hiteles, eredeti írásos és fénykép, valamint tárgyi dokumentumokkal. Számomra érthetetlen, hogy olyan emberek kontráznak, akik az adott témában nem kellően tájékozottak. Vajon miért kételkednek abban, hogy én Nagybátyámról nem a valós dolgokat rögzítem. A Honvédelmi Minisztérium Levéltárában is jártam, egy sor sem szerepelt ezidáig a repülő hősi halált halt Lőrincz Mátyás Tiborról. És még valami. Szomorúan látom, hogy pont egy erdélyi fiatalember kételkedik abban, amiket "földijéről", dokumentumokkal tudok igazolni. Én megadtam elérhetőségem adatait, amivel rövidre lehetne zárni a hiteles cikk megjelenése érdekében ezt az ügyet. Úgy érzem, hogy amit én +, hiteles dokumentumok alapján leírtam, a történet valódiságát Ti megkérdőjelezitek. Úgy gondolom, hogy a már korábban, Becze Csaba (Stenge B. Csaba) által publikált anyag és az általam kiegészítésként leírtak, alkotnak egy egész, hiteles, rövid életrajzot Lőrincz Mátyás repülő hősi halált halt pilótáról.

u.i.; Édesanyjáról, Füzesséry Magda (Nagymamám, Matyi Édesanyja) festő és szobrászművész életrajzát is Dr. Erdélyi István történész professzor (Nagynéném férje) és én, két külön időben szerkesztettük és most egy oldalon olvasható (lenne), ha, ... Szóval a történet ezzel az életrajzzal is ugyan az, mint Lőrincz Mátyás életrajzával.

Várom a visszajelzést valamilyen formában, de ha az életrajzok az általam kiegészítettekkel jelennek meg, akkor tudni fogom, hogy egyetértésre találtunk.

Tisztelettel és megértéssel; Bedő Csongor (László)