Vita:Kozmosz Könyvek

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kletta 6 évvel ezelőtt

Bocsánat, a Vita:Kozmosz Fantasztikus Könyvek lapon rossz linket adtam meg a FSZEK katalógusára; az 1997-es könyv csak tartalmazza a kozmosz és a könyv szavakat, a 2001-es cikkek pedig csak hivatkoznak egy 1986-os könyvre. Amikor a Kozmosz könyvek sorozatcímére kattintottam, csak 404 találatot kaptam, 1964 és 1987 közöttieket. De lehet, hogy ezek nem tartalmaznak minden Kozmosz könyvet (a Kígyóölő éneket nem, talán a Kozmosz Fantasztikus Könyveket sem), illetve van, amit többször említenek. Egyáltalán tudhatjuk-e az ugyanabban az évben megjelent könyvek pontos megjelenési sorrendjét?

A Móra Könyvkiadó szócikkébe írhatjuk azt, hogy „Kozmosz könyvek (1964-1987)”? (A szócikke szerint a Kozmosz Fantasztikus Könyvek is 1987-ig tartott.)

Beírhatjuk-e a sorozat összes (általunk ismert) könyvét ebbe a szócikkbe? Illetve, ha a Kozmosz Fantasztikus Könyvek ennek a sorozatnak a része, akkor linkelhetjük-e annak a szócikknek a felsorolását, és felsorolhatjuk-e itt A magyar irodalom gyöngyszemeit, A világirodalom gyöngyszemeit meg a többi könyvet? És a könyvek mellé írhatjuk-e a fordítókat, illusztrátorokat, egyéb közreműködőket (még ha az antológiáknál nem is mindet soroljuk föl)?

Köszönettel, – Kletta vita 2017. december 22., 10:55 (CET)Válasz