Vita:Fejtetvesség

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szente 12 évvel ezelőtt a(z) Szerkesztési javaslat "legjobb"-ra és egyebek témában

Szerkesztési javaslat "legjobb"-ra és egyebek[szerkesztés]

Az esetleges későbbi átszerkesztésekhez lenne néhány javaslatom.

A témában szerintem kerüljük a "legjobb" módszer és szer kijelentését. Inkább legyen ajánlott vagy feltételes megfogalmazás. A mostani átíratott is vita előzte meg az utahi kutató csoport kutatásáról. Most pedig egy olyan forrást találtam, ami a cambridgei egyetem Cavendish laboratóriumában végzet kísérletékkel bizonyítják, hogy az ő módszerük a legjobb. Mindegyik esetben közös vonás, hogy:

  • tudósok, kísérletekkel bizonyították,
  • állításukat komoly publikációval támasztották alá
  • Más módszerek hatástalanságát hangsúlyozzák
  • Eredményeiket egy konkrét termék (márka) ajánlattal kapcsolták össze.

Javaslom ezért kerüljük a konkrét márka megnevezéseket, viszont a módszereket és eljárásokat megfelelő forrás esetén természetesen érdemes a szócikkbe foglalni ha eddig még nincs benne.


Másrészt kezeljük óvatosan a magán laikus véleményeket (pl. blogokat). Most találtam pl olyan oldalakat, ahol egyértelműen helytelenül használtak szereket, aztán panasz volt a hatástalanságra, az okkifejtés is elég problémás volt. Számtalan praktikáról van leírás, amely közül persze lehetnek nagyszerűek is, de ezt szintén laikusként nem jó ötlet enciklopédiában megadni, így maradjunk a szakforrásoknál, az ilyen vélemény igények pedig maradjanak meg egyéni keresésnek. --Szente vita 2011. december 15., 01:25 (CET)Válasz