Vita:Csillag születik (televíziós műsor)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Csillagszuletik2 14 évvel ezelőtt a(z) Csillag születik 2 témában

Ezt Is Nagybetűvel Kell Írni? – Hkoala vita 2007. október 28., 20:15 (CET)Válasz

Pontosítás, aktualizálás[szerkesztés]

A szócikk szövege megítélésem szerint számos helyen pontosítást és aktualizálást igényel. Néhány példa:

„A két műsorvezető Ördög Nóra és Stohl András lesznek, akik összeszokott párosként dolgoznak ismét együtt.”

Hetek óta megy a műsor, nem lesznek, hanem vannak.

Fábry Sándor rövid biográfiája szerint a Magyar pizza (ami a Szeressük egymást, gyerekek! című hazai szkeccsfilm egyik epizódja volt) nagysikerű film volt. Kíváncsi vagyok, a szerző mire alapozza ezt a megállapítást, mert legjobb tudomásom szerint a közönség nem tódult a mozikba, és a kritikusok sem ájult elragadtatással írtak a műről.

Keleti Andrea: „Számtalan diákja ért el óriási sikereket, legutóbb Csonka Andrást tanította meg táncolni, akivel a Szombat esti láz című műsor meg is nyerték” A számtalan diák óriási sikerét érdemes lenne kicsit konkretizálni, mert lehet, hogy óriási sikeren nem mindenki ugyanazt érti.

Falusi Mariann: Bár zsűritag, mégis mint versenyzőről írnak róla. „Falusi Mariann énekesnő. A tehetségkutatón ugyanis előírás volt, hogy csak amatőrök indulhattak. Mariann ezért jazzénekes kategóriában indult és tehetségét meg is jutalmazták: őt találták a legjobbnak, így abban az évben, jazzének kategóriában ő lett Ki mit tud? nyertese.” Mikor volt pontosan az „abban az évben”? Ez ugyanis a szövegből nem derül ki!

Náray Tamás: A róla írt életrajz alapján nem tudom, mitől is a „showbusiness igazi szakértője”. Ezt a megállapítást szerintem nem támasztja alá az, hogy divattervezést tanult és divatshow-i vannak, mert a showbusiness nem egyenlő a divatvilággal.

„Elkezdődött a Csillag születik! A tehetségkutató műsor szombati adásában 14 produkció mutatkozott be, ám csak négy jutott tovább. De ne szaladjunk ennyire előre!”

Ez az eufórikus mondat rém idejétmúlt. Még le se futott a műsor, de én például már most nem tudom, pontosan mikor volt az a szombati adás! Hogyan értelmezze ezt a mondatot mondjuk egy 5 évvel későbbi olvasó?

„A stúdiót ezúttal a show-elemek helyett az érzelmek töltötték be.” No comment.

„Ismét egy hölgy mutatkozott be, Eszes Viktória. Ő a verseny legfiatalabb előadója, mindössze 12 éves..” Ehhez képest a bevezető szerint „A legfiatalabb fellépő 10, a legidősebb 54 éves.” Akkor most hány éves Eszes Viktória?

„..de utána eltört nála a mécses, míg a véleményeket hallgatta.” No comment.

„A versenyzők pedig már tövig rágták a körmüket, hiszen néhány perccel később kiderült, kik azok, akik a zsűri véleménye és a nézők szavazatai alapján továbbjutottak.” Könyörgöm, hát ez egy online lexikon lenne, nem egy helyszíni közvetítés!

„A dalválasztás nem meglepő, hiszen akik 4500 jelentkező közül bejutottak a műsorba, valóban csodaországban érezhetik magukat.” No comment.

„Az Álom luxuskivitelben betétdalát, a Moon Rivert adta elő. Dóra a filmben látható Givenchy ruha pontos mását viselte, haja és sminkje is megszólalásig olyan volt, mint Audrey Hepburné. Dóra őzike szemeivel és tiszta, csengő hangjával mindenkit elbűvölt, Náray Tamás szerint pár pillanatig Párizst varázsolta a stúdióba.” Magánvéleményem, hogy nem a legszebb dicséret, ha egy egyértelműen New Yorkhoz kötődő, ott játszódó film betétdalának előadása Párizst juttatja a T. zsűri és a közönség eszébe.

A sor folytatható lenne. A szócikk szerintem teljes átdolgozásra szorul: nem egy bulvárlap vagy egy tévés sztármagazin stílusában kéne összefoglalni az eseményeket. Kevesebb ömlengés és szóvirág, több konkrétum: pontosan mikor voltak az elődöntők stb. stb. Filmfan vita 2007. december 14., 21:24 (CET)Válasz

Meg egy a kicsit (?) fikázó hangvételt is el kéne távolítani. Buda vita 2007. december 23., 16:26 (CET)Válasz

Javítás[szerkesztés]

A jelen/jövő időket és egy-két hibát rendbetettem, de valakinek ezt nagyon át kéne még néznie. - Enbéká vitaa 2008. november 17., 14:11 (CET)Válasz

bocsi, nem direkt volt :)

Csillag születik 2[szerkesztés]

Én is szeretném ha pontos információkkal lenne tele ez az oldal, de ha mindenki mást mondd, ez nem lehetséges. Tehát ha valaki még egyszer beszélne az RTL klubbal az jót tenne a szócikknek. Köszi! Egy ember aki nagyon sokszor szerkesztette ezt az oldalt!

Jah, és szeretném ha leírná az összes továbbjutó a nevét ide hogy betudjam illeszteni a szócikkbe. Megértéseteket köszönöm, ha lehet, ne írjátok be rögtön a cikkbe, mert az úgy vicces lenne, hogy összesen egy továbbjutó van.

Most már tényleg végeztem!Csillagszuletik2 vita 2009. augusztus 30., 12:32 (CEST)Válasz

Szerintem külön szócikkbe kellene venni a Csillagszületik két külön részét mert ez így most teljesen átláthatatlan 2009. október 29., 11:22 (CET) Ágoston vita

Ráadásul a 2. szériáról egy sort sem írtak ebben a cikkben. Ez nem gyakorlatilag a műsor első évadjáról szól. Egyszerűbb lenne a 3 külön szócikket egy kapal alá venni. Korábban még a külön szócikket javasoltam, de a helyzet nem nagyon változott, eléggé olvashatatlan az egész. 2010. március 13., 9:50 (CET) Ágoston vita