Vita:Államháztartási reform

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Korovioff 16 évvel ezelőtt

Szerencsétlenebb esetben, mint amiben például Magyarország is van: Az államháztartási reform (vagy államreform) az állam nagy elosztó rendszereinek átalakítása a hatékonyabb, olcsóbb és elfogadható minőségű szolgáltatások fenntartható biztosítása és az államadósság jelentős növekedésének megakadályozása céljából.

Sajnos a szócikk érdemben úgy tűnik, hogy a magyar államháztartási kiigazításokat népszerűsítő kormányzati anyagokra épül.

Meg kell tudni különböztetni okokat és okozatokat. Hazánk jelenlegi helyzetéért sajnos a baloldali kormányok által jelentősen felduzzasztott hitelállomány és az ikerdeficit a felelős. Ezeket a hiteleket mind-mind a nemzetközi pénzügyi szervek nyomására vette fel az ország, az ikerdeficitért pedig szinte KIZÁRÓLAG a külföldi vállalatok a felelősek (v. ö. Bogár L.: Magyarország és a globalizmus, Osiris). A deficit 98%-áért a külföldi cégek feletek 1995-ben (Surányi Gy. híres tanulmánya, idézi Bogár L.), míg a forgalomnak csak 50%-át tették ki.

Természetes, hogy az IMF megszorításokat ajánl az ország vezetőinke, hiszen viszont akarja látni a pénzét. Az adósságállomány növekedése pedig nem mást idéz elő, mint növekvő adóterheket. Arról meg ne is beszéljünk, hogyx mind az EU, mind az ÁSZ vizsgálatai alapján nálunk egyszerűen nem áltátható a költségvetés. 157.181.172.167 2007. november 19., 09:56 (CET)Válasz

Hahó. Természetesen a kiegyensúlyozottság a cél, ha a forrásaid alapján van mivel kiegészítened a cikket, örülnék ha megtennéd, amúgy is elakadtam vele egy kicsit. Üdv, – Korovioff 2007. november 19., 13:54 (CET)Válasz

Üdv! Sajnos erre nincs időm. Ajánlom átolvasni a következő könyveket, mert ezek nélkül az államháztartásról írni kissé könnyelmű:

  • Bogár L.: Magyarország és a globalizáció, Osiris, több kiadás,
  • Bogár L.: Bokros újratöltve, Kairosz, 2006
  • Varga Domokos György: Baksisvilág, kn. 2004,
  • Varga Domokos György: A törzsi háború természetrajza, LKD kiadó
  • Drábik János: Uzsoracivilizáció I-III., Alexandra,
  • David C. Korten: Tőkés társaságok világuralma, Kapu, 1996

hülyeség