Szerkesztő:Tsepsik/engedély

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Schneider Csilla Krisztina engedélye[szerkesztés]

Tisztelt Tsepsik!

Kérésének helyt adva:

„Kijelentem, hogy én vagyok az alábbi képek szerzői jogának tulajdonosa:

• A három grácia című alkotásról készült fénykép – scsk_ahg.jpg

• Badacsonyi nyár című alkotásról készült fénykép – scsk_bny.jpg

• A fák között a 4-es számú alkotásról készült fénykép – scsk_klny.jpg

• és a honlapomon lévő festményeimről készült fénykép megjelenítéséhez is hozzájárulok

Hozzájárulok, hogy a képek a Wikimédia-projektek oldalain a "Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0" szabad licenc alatt kerüljenek közzétételre. Elfogadom, hogy biztosítom a jogot a kép terjesztésére, kereskedelmi vagy nemkereskedelmi célból történő felhasználására, vagy igényei szerinti módosítására, amennyiben betartják ezen licenc és a törvények szabta feltételeket. Tisztában vagyok azzal, hogy továbbra is én maradok a szerzői jog tulajdonosa, és fenntartom a jogot, hogy a licenc feltételeinek megfelelően nekem tulajdonítsák azt. A mások által végzett módosítások ugyanakkor nem lesznek nekem tulajdonítva. Tisztában vagyok azzal, hogy a szabad licenc kizárólag a szerzői jogra vonatkozik, és fenntartom a lehetőséget, hogy jogi úton nyerjek elégtételt azok ellen, akik becsületsértő módon vagy a személyiségi jogokat megsértve használják a művet. Elfogadom, hogy nem vonhatom vissza ezt a beleegyezést, és a művet nem biztos, hogy a Wikimédia-projektek örökké megtartják. „


Schneider Csilla Krisztina (SCSK), 2009. március 10.


From: [1] Sent: Monday, March 09, 2009 3:53 PM To: info@scsk.hu Subject: engedélykérés

Tisztelt Schneider Csilla Krisztina! Tsepsik vagyok, a magyar Wikipédia egyik szerkesztője. Más önkéntes szerkesztőkkel közösen – többek között – a Schneider Csilla Krisztina cikk készítésében veszek részt. Célunk, hogy egy olyan kiemelt minőségű szócikk jöhessen létre, amely átfogóan mutatja be Önt és művészetét, és semleges nézőpontból nyújt arra széleskörű rálátást. Ezúton szeretném kérni a születő szócikkünk megtekintését, az esetleges tárgyi tévedések, tartalmi hiányosságok pontosítását, kiegészítését. A szócikk ezen a címen tekinthető meg: http://hu.wikipedia.org/wiki/Schneider_Csilla_Krisztina Mindemellett a következő – az Ön honlapján található – képekhez szeretnék kérni felhasználási engedélyt: • A három grácia című alkotásról készült fénykép – scsk_ahg.jpg • Badacsonyi nyár című alkotásról készült fénykép – scsk_bny.jpg • A fák között a 4-es számú alkotásról készült fénykép – scsk_klny.jpg Célunk a pontos, objektív cikkek létrehozása minden fontosnak tartott témában. A képeket a Wikipédia szabad enciklopédia lapjain szeretnénk felhasználni, a cikkek illusztrációjaként. Erre akkor van lehetőségünk, ha a kép jogtulajdonosa a kép szabad felhasználásához hozzájárul. A projekt csak törvényesen elérhető, szabad képeket használ. A szabad felhasználás alapja az, hogy a képet a tulajdonosa egy szabad licencszerződés keretében engedje közzétenni. Arra kérem, hogy tegye lehetővé a felsorolt képek szabad licenc alapján történő felhasználását. A Wikipédia projekt erre a Creative Commons szervezet licenceit javasolja. A különböző engedélyek közül a "CC-BY-SA-3.0" nevű kifejezett előnye, hogy a képek szabad felhasználását lehetővé teszi, de közben a forrás megjelölését előírja. A licenc leírása az alábbi címen érhető el: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.hu Amennyiben Ön támogatja a Wikipédia kezdeményezését, vagy csupán elfogadhatónak tartja, hogy a szóban forgó kép a fentiek alapján publikálható legyen, akkor arra kérem, hogy az alábbihoz hasonló tartalmú levél visszaküldésével válaszoljon:

„Kijelentem, hogy én vagyok az alábbi képek szerzői jogának tulajdonosa: 

• <<kép1 webcíme>> • <<kép2 webcíme>> Hozzájárulok, hogy a képek a Wikimédia-projektek oldalain a "Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0" szabad licenc alatt kerüljenek közzétételre. Elfogadom, hogy biztosítom a jogot a kép terjesztésére, kereskedelmi vagy nemkereskedelmi célból történő felhasználására, vagy igényei szerinti módosítására, amennyiben betartják ezen licenc és a törvények szabta feltételeket. Tisztában vagyok azzal, hogy továbbra is én maradok a szerzői jog tulajdonosa, és fenntartom a jogot, hogy a licenc feltételeinek megfelelően nekem tulajdonítsák azt. A mások által végzett módosítások ugyanakkor nem lesznek nekem tulajdonítva. Tisztában vagyok azzal, hogy a szabad licenc kizárólag a szerzői jogra vonatkozik, és fenntartom a lehetőséget, hogy jogi úton nyerjek elégtételt azok ellen, akik becsületsértő módon vagy a személyiségi jogokat megsértve használják a művet. Elfogadom, hogy nem vonhatom vissza ezt a beleegyezést, és a művet nem biztos, hogy a Wikimédia-projektek örökké megtartják. A szerzői jog tulajdonosának aláírása, dátum” Amennyiben kérdése volna, szívesen állok (vagy állunk a Wikipédia lapjain) rendelkezésükre. Bízom szíves együttműködésükben. Tisztelettel: Tsepsik - Wikipédia szerkesztő http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Tsepsik 2009. március 9.