Szerkesztő:Sujbert1997/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

American Satan[szerkesztés]

Az American Satan egy amerikai természetfeletti zenés thriller, melynek forgatókönyvét Ash Avildsen és Matty Beckerman írta. A film 2017. otóber 13-án került a mozikba Andy Biersack (zenei előadását a Palaye Royale frontembere, Remington Leith biztosította), Ben Bruce és Drake Bell szereplésével. Szerepel a filmben Denise Richards, Malcolm MacDowell, Booboo Stewart és Tori Black is.

A film producere Andy Gould, aki korábban Rob Zombie filmeken dolgozott.

Tartalomjegyzék

1 Cselekmény

2 Paradise City

3 Szereplők

4 Források

5 Fordítás

6 További információk

American Satan

Rendező Ash Avidsen

Producer Ash Avidsen

Marty Beckerman

Sean E. Demott

Andy Gould

Jeff Rice

Isen Robbins

Aimee Schoof

Forgatókönyvíró Ash Avidsen

Matty Beckerman

Zene Jonathan Davis

Nicholas O'Toole

Operatőr Andrew Strahorn

Gyártó Sumerian Films

Jeff Rice Films

Intrinsic Value Films

Bemutató 2017. október 13.

Játékidő 112 perc

Ország Egyesült Államok

Nyelv angol

Bevétel 237,708 dollár

Cselekmény[szerkesztés]

A film egy fiatal, félig angol, félig amerikai rock együttes útját követi, akik otthagyják a főiskolát és Los Angeles-be költöznek, hogy híressé váljanak. A főzereplő Johnny Faust (Andy Biersack), aki Columbusban, Ohióban él édesanyjával (Denise Richards) és barátnőjével, Getchen-nel (Olivia Culpo). Ő és a barátai Los Angeles-be költöznek és találkoznak a banda brit tagjaival; együtt ők a The Relentless. Meghallgatást tartanak basszusgitárosoknak és kiválasztanak egy Lily nevű lányt (Jesse Sullivan). Mialatt elhagynak egy italboltot, az együttes néhány tagja találkozik egy hajléktalan férfival (Bill Duke), aki a „Tisztelendő Jasper Williams” névtáblát viseli. Mielőtt elmegy, azt tanácsolja a bandának, hogy jobban bízzanak az érzéseikben, mint az érzékelésben. Pillanatokkal később az együttes kétszer is összeütközésbe kerül egy másik idős férfival, mire beleegyeznek, hogy meghallgatják, Lily kivételével. A férfi (Malcolm MacDowell) céloz rá, hogy ő az ördög és hatalmas sztárokat tud faragni a tagokból, ha bíznak benne és emberáldozatot végeznek el. Miután Lily közli Johnny-val, hogy a régi együttese egyik tagja, Damien (Drake Bell) megerőszakolta az estén, amikor kilépett a bandából, majd Johnny megtudja, hogy az édesanyjának mellrákja van és nem tudja kifizetni a kezelést, valamint Damien sértegeti Johnny édesanyját, az együttes úgy dönt, Damien lesz az áldozat. Bezárják egy kisbuszba, benzint locsolnak rá és meggyújtják, de közben Johnny meggondolja magát és kiengedi Damient. Damien megpróbál átmászni egy kerítésen, amibe áramot vezettek, de meghal az áramütéstől, ezzel beteljesítve az áldozatot.

Az együttes ajánlatot kap egy lemezkiadótól és kiadják American Satan nevű albumukat, majd turnéra indulnak, hogy promotálják azt. Egy megállónál Kansas-ben kocsmai verekedésbe kerülnek, ami egy rasszista férfi halálához vezet, valamint Johnny-t letartóztatják. Bíróságra kerül, de rövid időn belül elengedik; önvédelemnek ítélik az esetet. Ez inspirálja a rajongóikat arra, hogy szembeszálljanak a zaklatóikkal, mely még több halálhoz vezet, amik miatt az együttest okolják.

Johnny és Gretchen próbálja fenntartani a távkapcsolatát, de bonyodalmakba kerülnek, miután Johnny és Lily lefekszik egymással, és Lily, Johnny tudtán kívül, felveszi a telefont, miközben Gretchen hívja, aki így hallja őket miközben szexelnek. Eközben Ricky túladagolja magát kokainnal és meghal, amire Leo zavarodottan reagál. Ricky halála miatt Leo elkezd inni és tablettákat szedni. Gretchen szakít Johnny-val, aki elkezd heroint használni (melyre Lily biztatta) és lekeküdni Lily-vel, hogy megpróbáljon elbírni a helyzettel. Másokkal is lefekszik, ahogy a banda többi tagja is. Egy rajongó anyja fizet Johnny-nak, hogy elvegye a tinédzser lánya szüzességét; így tesz, azonban megtudja Elias-tól, hogy a lány apja öngyilkos lett amiatt, amit ő és Johnny tett. Johnny annyira elmerül a heroinban, hogy túladagolja magát és majdnem meghal, de az utolsó pillanatban újraéleszti egy mentős, akiről kiderül, hogy ugyanaz a hajléktalan férfi, akivel a banda az italboltnál találkozott. Johnny elvonóra megy és kezd meggyógyulni. Lily nem hajlandó ugyanerre, helyette eltűnik. Az együttes American Satan című albumát nagyon jól fogadja a közönség és folyamatosan a zenei listák élén áll. A banda még több koncertet vállal; nagy rajongás övezi őket, azonban negatív visszajelzéseket is kapnak a dalaik, megjelenésük, és tinédzser rajongókkal való szexuális kapcsolataik miatt. Ennek hatására majdnem kilépnek a zeneiparból.

A banda meggazdagodik és Johnny anyja ki tudja fizetni a kezelését. Johnny megpróbálja visszaszerezni Gretchen-t, de a lány nem hallgatja meg. Az együttes elvállal egy koncertet egy nagy zenei fesztiválon, de az ördög azt mondja nekik, hogy meg kell ölniük egy mentálisan instabil embert az előadásuk alatt; úgy tervezi, hogy a koncert részének fog tűnni. A koncert éjszakáján Lily visszatér éppen mielőtt színpadra lépnének, de előtte elindul a mosdóba. Egy pillanat múlva feltűnik az ördög Johnny édesanyjának új partnereként, és mikor a banda kimegy a színpadra, Johnny elveszi tőle a fegyverét és a saját fejéhez tartja, de önmaga helyett az ördögöt lövi le. Letartóztatják; a börtönben meglátogatja egy őr, aki felfedi magát, mint Gabriel arkangyal – ugyanaz a férfi, akivel a bolt előtt találkoztak és aki újraélesztette Johnny-t. Közli Johnny-val, hogy döntést kell hoznia a jövőben és újra elmondja, hogy az érzéseire hallgasson. Gretchen meglátogatja és elmondja Johnny-nak, hogy még mindig szereti. Magával vitt egy ügyvédet is, akiről kiderül, hogy Damien apja. Az ügvéd közli Johnny-val, hogy ki tudja juttani a börtönből. A film végén Johnny és Gretchen egymásnak döntött homlokkal, összeesküvő tekintettel néznek fel az ügyvédre. Gretchen azt mondja Johnny-nak, hogy már ketten vannak egy ellen, ezzel éreztetve, hogy az ügyvéd az ördög új álruhája (jellegzetes kopogással ütögeti az asztalt, ebből ismerik fel), és hogy Johnny-val marad a sötétség elleni harcában.

A stáblista alatt különböző együttesek történeteit és tapasztalatait mutatják be a természetfelettivel, valamint azt, ahogy ez befolyásolta a zenéjüket.

Paradise City[szerkesztés]

A filmből spin-off tévésorozat készül Paradise City címmel. Az első évad, melyet már leforgattak, 2019 végén vagy 2020 elején kerül bemutatásra. Andy Biersack, Ben Bruce és már színészek is feltűnnek az eredeti filmbéli karaketerikként. Az elhunyt Cameron Boyce is fel fog tűnni a sorozatban Simon szerepében. Kellin Quinn, a Sleeping with Sirens frontembere is szerepet kap a sorozatban. Az énekes-színésznő Bella Thorne veszi át Lily Mayflower szerepét Jesse Sullivan helyett.

Szereplők[szerkesztés]


Források[szerkesztés]

  1. "American Satan (2017) - Box Office Mojo" a Box Office Mojo oldalon (angolul)
  2. "Projects" (angolul)
  3. Kika Chatterjee (2017. június 18.). "Watch 'American Satan' movie trailer starring Andy Black, Ben Bruce and more" az Altpress. oldalon (angolul)
  4. "'American Satan' spin-off reveals relative release date"

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az American Satan című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

További információk[szerkesztés]