Szerkesztő:Pvzmark02/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Környei Ádám Álmos[szerkesztés]

Magyar származású üzletember. Pénzügyi tevékenységeken kívül, sokszor adomány vacsorákon bátran, újító módon válalt szerepet, támogatta a Black Stage Matter árva házat is. A Nyiregyházi Egyetem (Röviden NYE) Szabolcs Szatmár-Bereg megye legnagyobb felsőoktatási intézmény, 2000. Január 1-jén jött létre, melynek örökös kurátora és a tiszteletbeli elnöke. Magyarországon több alapitványi iskolát is támogat.

Élete[szerkesztés]

Magyar családban született, édesapja üzlet ember, édesanyaja befektető. K. Ádám már korán belevágott az üzelti életbe, korán kisebb tőkével bele kezdett a tőzsdén értékpapirokat vásárolni, később alkuszként folytatta, több papirt adott ell az Egyesült Államokban is. Sikeres tőzsdei tapasztalatai alapján megkérdőjelezte azt, hogy a pénzpiacok az egyensúly felé tartanának, és hogy az erre alapított gazdaságpolitikák sikeresek lehetnének. Kidolgozta és 2015-ben megjelent munkájában (A pénz alkusza) közzétette közgazdasági elméletét. Későbbiekben orosz nyelvtudásanak lehetőségével kisebb, nagyobb leányvállalatokat hozott létre Oroszországban. Ma befektető és üzeltemberként ismert hajdan milliomos Környei Ádám, Magyarország egyik legfiatalabb üzletembere. Pénzmosás gyanúja miatt, vádat emeltek ellene, a vád végül hamis volt, így ejtették.

Munkássága[szerkesztés]

Eleinte tőzsdén vasárlolt értekpapirokat és az árfolyamnak megfelelően eladta őket külömböző cégeknek. Később létre hozta a Green Eye Vagyonvédelmi KFT-t. Ezt a céget vitte majd később bődületes pénzeket fektetett be ingatlanokba, majd ezek után megismerkedett egy Arab üzlet emberrel, aki felfigyelt Környei Á. pénzhez való értéséhez és együtt dolgoztak egy éven keresztül. Környei Á. Oroszországban, létre hozta, GEV. KFT. leányvállalatát, és az ebből befolyó pénz 46%-át magyar árvaházaknak és alapítványi iskoláknak ajánlotta fel. 2017. Június 26-án eladta a GEV. KFT-t és lemondott az igazgatói posztról. Napjainkban a cégnek 37,4%-a van a túlajdonában. Most, jelenleg befektetésekkel foglalkozik és rész tulajdonos a GEV. KFT-ben.