Szerkesztő:Pulai Ifjúsági Klub

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Pulai Ifjúsági Klub 2007. december 27-én került bírósági bejegyzésre. Fő feladatunknak a településen élő fiatalok összefogását tarjuk!

Megalakulásunk óta több helyen jártunk, ahol rengeteg hasznos tapasztalatot szereztünk.

  • 2008. március 3-án együttműködési szerződést írtunk alá a Via Nova ICS párkányi szervezetével. Ez év nyarán néhány napra vendégül láttuk őket, hasznosan töltöttük el az időt és sok szép élménnyel gazdagodtunk. A Via Nova ICS a felvidéki Magyar Koalíció Pártjának ifjúsági szervezete.
  • 2008-tól tagjai lettünk a KÖSZI(KÖZÉP-DUNÁNTÚLI SZÖVETSÉG AZ IFJÚSÁGÉRT)-nek, ahol több új embert sikerült megismernünk a környező falvakból.
  • A 2008-as év egyesületünk megalapozásával, fejlesztésével, tervezésével telt el. Leginkább azzal vagyunk megelégedve, hogy sok munka árán sikerült kibővítenünk klubhelyiségünket.
  • 2009-ben szerveztük meg az első Teljesítmény Túrának elnevezett vetélkedőt, amely egy egész napos program, gyalogtúrával és közben állomásokon elvégezendő feladatokkal.
  • 2010-ben szerződést kötöttünk a településen lévő önkormányzattal és többi civil szervezettel.
  • 2009-2010 között kiválasztottuk bennünket a Civil Kurázsi projektben való részvételre, ahol egy szervezetfejlesztés keretében rengeteg tapasztalatot szereztünk.
  • 2010-ben jártunk Párkányban testvérszervezetünknél, majd még Ausztriában részt vettünk egy ifjúsági kezdeményezésen.
  • 2012 év végén csatlakoztunk a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózathoz, amelynek célja, hogy a program során együttműködő fiatalok bevonásával, aktív részvételével a veszprémi kistérségben meglévő értékek felkutatását, rendszerezését, archiválását, nyilvános bemutatását megvalósítsuk úgy, hogy közben fiataljaink megtapasztalják, megtanulják az együttműködésen, konszenzuson alapuló kreatív csoportmunka módszerét és személyes fejlődésük által aktív helyi társadalmi részvételük erősödjön és a program későbbi folytatásában más fiatalok segítőivé válhassanak.

Egyéb programjaink között van a minden nyáron megszervezett Balaton körüli bicikli túra, a hagyományos Húsvét hétfői locsolás, valamint egy év végén tartandó év összegző rendezvény.