Szerkesztő:Prüntyi/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

LEN[szerkesztés]

Teljes nevén Lágymányosi Eötvös Napok. A LEN az Eötvös Lóránd Tudományegyetem saját rendezvénye. A 3-4 napos kis fesztivál a Lágymányosi campuson zajlik. Lágymányoson található Budapest legnagyobb összefüggő egyetemi városrésze, amely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) több karának ad helyet. Az évente megrendezett eseménysorozat májusban tartják. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A rendezvény természetesen ingyenes.

Programok[szerkesztés]

A területen több színpad és sok kisebb sátor várja az érdeklődőket. Egyetemi csoportok pl: Elte Zenekarok Fesztiválja [1] karok külön kihelyezettjei, étel-ital sátrak és egyéb szórakoztató programmal lehet találkozni. Elsősorban a koncertek miatt jönnek az emberek. Napközben a tanítások miatt szünetelnek a színpadok, viszont este 6-tól hajnali 4 óráig folyamatosan folynak koncertek. A kisebbik színpad az ELTE Északi épülete előtt helyezkedik, itt kisebb koncertek vannak, de ettől függetlenül a sátor legtöbbször tele van. A nagy színpad az ELTE Északi és Déli épülete között helyezkedik el, mind a két színpad fedett. Itt szoktak játszani a nevesebb előadók.

Biztonság[szerkesztés]

A LEN alatt folyamatos a biztonsági őrök jelenléte. Napközben és este is a sátraknál őrködnek. A koncertek alatt a sátrakban alkoholt bevinni nem lehet, de a sátron belül van lehetőség a vételre. Az összegyűlt tömegekre vigyáznak és segítenek.

Szervezők[szerkesztés]

Az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, az Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzata[2], a Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata[3] és a Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata[4] (összességében: HÖK-ök). Szintén a Hök-ök, erre a célra kijelölt emberei segédkeznek a rendezvény egész ideje alatt.

Hasonló programok[szerkesztés]

Szinte minden egyetemnek, Főiskolának vannak nyílt napjai, és ezzel együtt egyetemi napjai is. Amikor a hallgatók együtt szórakozhatnak, méghozzá az egyetemük területén. BME Egyetemi Napok [5] Veszprémi Egyetemi Napok (VEN) [6] Pécsi Egyetemi Napok 2015 [7]

  1. Elte Zenekarok Fesztiválja” (Hozzáférés: 2024. május 25.) 
  2. Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzata” (Hozzáférés: 2024. május 25.) 
  3. ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzat” (Hozzáférés: 2024. május 25.) 
  4. ELTE TTK HÖK” (Hozzáférés: 2024. május 25.) 
  5. BME Egyetemi Napok” (Hozzáférés: 2024. május 25.) 
  6. Veszprémi Egyetemi Napok” (Hozzáférés: 2024. május 25.) 
  7. Pécsi Egyetemi Napok” (Hozzáférés: 2024. május 25.)