Szerkesztő:Práger Kristóf

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

EDWARD KENWAY


Edward James Kenway (1693 - 1735) egy walesi kalóz, és az Asszaszin Rend tagja volt. Korai életében, csatlakozott a Brit Királyi Haditengerészethez, majd állomásoztatták ​​Nyugat-Indiában. Azonban a háború gyorsan véget ért, és az ígéret, az arany, a dicsőség, illetve a hírnév elcsábította őt egy életre, így kalózkodásba kezdett. Nem sokkal ezután, Edward találkozott az Asszaszin Rend​​del, és belekeveredett az orgyilkosok és a templomos lovagok évszázadok óta tartó küzdelmébe.


EMELKEDÉS A GYALÁZATHOZ

Relatív szegénységben született, apja egy angol, anyja pedig walesi. Edward egy bájos és karizmatikus személy, aki meglehetősen vakmerő és önző fiatalember volt. Emellett, rajongott az ivásért.

Tizenéves korában, Edward családja Délnyugat-Angliába, Bristolba költözött, ahol végül találkozott és feleségül vette Caroline Scottot, aki két évvel idősebb volt nála, és született egy lányuk, Jenny Kenway. Bár élénk házasságuk volt, minden szempontból, Caroline hamar megunta, hogy Edward képtelen állandó munkát találni, bár Edwardnak grandiózus ötletei voltak a vitorlázással kapcsolatban, mint a magán út Nyugat-Indiába, végül tönkrement a házasságuk. Ehhez természetesen Caroline apja, Emmett Scott is hozzásegített, hiszen már az elejétől ellenezte házasságukat, és önző fenyegetésekkel hazacsábította lányát.

AZ ÉLET TENGERÉSZKÉNT ÉS KALÓZKÉNT

Régebben Edward mindig is álmodozott arról, hogy privatér lesz és meggazdagszik. Dylan Wallace ( asszaszin) rejtélyes feltűnése után felkereste őt, és egy új élet reményét csillogtatta meg előtte. Így került először hajóra: a Császárra. Később 1712-ben egy hajó fedélzetén dolgozott, Jamaika felé tartva, és együtt hajózott a nevezetes privatérrel, Benjamin Hornigoldal. Hat hónapig dolgozott a hajón, mikor a béke szerződés pontott tett a nagy birodalmak konfiktusaira. Innentől nem sokáig volt szüksége a britt hadseregnek a kalózokra, így Edward munka nélkül találta magát társaival együtt. Akkori hajójának kapitánya úgy döntött, hogy kifoszt egy másik hajót, a foglalás sikeres volt. Innentől lett úgyszólván nem hivatalos kalóz, s rövidesen szembetalálkozott Feketeszakállal, későbbi jó barátjával.

1715 elején Edwárdék hajóját megtámadta egy fregatt, ami túl nagy falat volt a legénység számára.Mikor a kapitány meghalt, Edward vette át a vezetést a hajó fölött. Azonban a szirtek és zátonyok miatt mindkét hajó feladta a harcot. Bonavistánál teljesen megsemmisültek, azonban ő túlélte (a szerencséjének köszönhetően), és partra vergődött. Mikor magához tért meglátta a mellette fekvő asszaszint, Duncan Walpole-t.

BEVEZETÉS A TEMPLOMOS RENDBE

Pénz reményében vette üldözőbe Walpole-t a szigeten, ahova a hajótörést követően kerültek. Azonban a szigeten nem csak ők, hanem katonák is tartózkodtak. Walpole-t sikeresen csapdába csalva legyőzte, és kifosztotta. A nála talált levél szerint az asszaszinak találkozója lenne pár nap múlva Havannában egy Torres nevű fickóval, akinek Duncan valamiféle rejtélyes kockát egy lyukkal a közepén kellett volna leszállítania. Így - egy kis pénzjutalomért - eljátsza Duncant, akinek rejtett pengéjét nem ismeri, így eldobja, majd útnak indul. Ekkor fut bele egy kisebb csoport katonába, akik egy kereskedőt terrorizálnak. Megmentése után Walpoleként mutatkozik be, és Stede Bonnetban értékes barátra lel. Stede viszi őt el Havannába, ahol Edward kalandja elkezdődik. Akarom mondani, Duncané.

Havannába érkezése után felkeresi azt a bizonyos Torrest, és barátait. Julien DuCasse és Woodes Rogers (templomosok) szórakozására kap egy másik rejtett pengét, mellyel tudását kéne bemutatni. Improvizál, de ezzel is lenyűgözi újdonsült ismerőseit, akik ezután a Nagymesterhez, Laureano Torreshez kísérik. Itt adja át Edward a "szállítmányt", azonban ezt a későbbiekben megbánja.

KÉSŐBBI ÉLETE ÉS HALÁLA

Edward végül visszavonult Bristolba.A tengeri élet után találkozott Tessa Stephenson-Oakley-vel, aki később a felesége lett. Az asszony családi kapcsolatai segítségével, Edward 1725-ben megvásárolt Londonban, a Queen's Anne téren egy hatalmas házat. Volt egy fia Haytham, Edward fiatalon, hat éves korában elkezdte asszaszinná képezni Haytham-et. Edward is vitákra ösztönözni fiát, s önálló gondolkodásmódra tanítja. A tanítások ellenére Edward titokban tartotta a múltját. s pályafutását a gyermeke előtt, magának való család volt, de különös titkok lengték körül a Queen's Anne téren lakó családot a szomszédaik körében. 1733. december 2-án, a Haytham nyolcadik születésnapján, a Kenway család hazafelé tartott, a Chesterfield utcán, amikor egy csoport rabló megtámadta őket. Amikor a rabló megpróbálta ellopni Tessa nyakláncát, azt gyorsan visszaverte Edward és Reginald Birch. Edward makacsul megtagadta, hogy Birch megölje a rablót, Edwardot felbőszítette Reginald durva önbíráskodása. Miután a család hazatért aznap éjjel, Edward megkérdezte fiát, hogy ő úgy gondolta, hogy a tolvajt nem kellett volna szabadon engedni. Haytham azt válaszolta, hogy először eszébe jutott, a bosszú érzése, de a kegyelem is eszébe jutott, így Edward, bemutatta Haythamnek rövid acélkardját.

Az egyik Birch látogatása úgy zajlott le hogy, a két férfi részt vett egy hangos vitán, a veszekedés után Reginald rávette Haythamet, hogy fedje fel a helyét Edward legértékesebb és rejtett vagyonának. Ez az érv úgy zárult, hogy Birch kiviharzott az irodából.

1735. december 3-án a Kenway háztartásba beszivárgott néhány álarcos férfi, aki elrabolta a lányát, Jennyt, és megölt több szolgát. Miután meggyőződött arról, hogy a felesége és fia biztonságban van, Edward lesietett a játékterembe, és szembekerült két behatolóval, azt követően egy hosszabb harc után, a támadóknak sikerült felnyársalniuk Edwardot a mellkasánál, amely azonnal megölte őt.